Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransız çevrecilerin kurtarmaya çalıştığı balina hayatını kaybetti
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Beyaz balina, geçtiğimiz günlerde Paris'ten Manş Denizi'ne akan Seine Nehri'nde bulunmuştu. Yetkililer, balinayı hayatta tutmak için canla başla mücadele etmişti. Yetkililer balinanın yetersiz beslendiğinden ve hasta olabileceğinden şüphelendiklerini belirtmişti.

        AP'nin haberine göre, balinanın uzun süre hayatta kalamayacağını düşünen vahşi yaşam koruma grubu ve veterinerler bir araya geldi. Grup, balinayı Normandiya'ya taşıyarak Paris üzerinden açık denize taşımaya yönelik çalışma başlattılar.

        60 KM BOYUNCA KAMYONLA TAŞINDI

        80 kişilik ekip, balinayı Paris'in batısındaki Saint-Pierre-la-Garenne'de bir nehir kıyısından 60 kilometre boyunca soğutmalı kamyonla taşıdı.

        Ancak kurtarma çalışmaları sürerken Fransız veteriner Florence Ollivet Courtois, balinanın nefes almakta zorlandığını fark etti.

        SICAK HAVA KURTARMA GİRİŞİMİNİ ETKİLEDİ

        Yetkililer, balinanın kurtarma girişimini en çok etkileyen faktörlerden birinin de Fransa'daki sıcak hava olduğunu belirtti.

        Balinanın taşınması hava sıcaklığının en düşük olduğu zamanda gerçekleştirildi.

        KURTARMA ÇALIŞMALARI SONUÇ VERMEDİ

        Kurtarma ekipleri, balinanın besleme çabalarına karşılık vermediğini ve kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybettiğini açıkladı.

        * Bu haberin görselleri Associated Press'ten alınmıştır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ