Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ı bekleyen tehlike! Mostafa Mohamed... - Galatasaray Haberleri
        1

        Şampiyonluğu son haftaya kadar kovalayan ancak genel averaj farkıyla ikinci olan Galatasaray, Türkiye’yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek.

        2

        Ligi averajla 2. sırada bitiren Galatasaray ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için mücadeleye 2. eleme turundan dahil olacak.

        3

        Sarı-kırmızılı ekip, İspanya'nın Villarreal takımı ile İngiltere temsilcisi Manchester United arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi finalini İngiliz ekibinin kazanması durumunda 1 eleme turu eksik oynayacak.

        4

        Galatasaray, Devler Ligi'ne ikinci ön eleme turundan katılırsa rakibiyle 20-21 ve 27-28 Temmuz'da karşı karşıya gelecek.

        5

        Üçüncü ön eleme turu maçları ise 3-4 Ağustos ile 10 Ağustos 2021 tarihlerinde oynanacak. Devler Ligi'nin play-off turu ise 17-18 Ağustos ile 24-25 Ağustos tarihinde tamamlanacak.

        6

        Devler Ligi'ne kalabilmek için zorlu bir yoldan geçecek olan Galatasaray'da Mostafa Mohamed şoku yaşanıyor! Ocak 2021'de kadroya katılan Mısırlı yıldız, satın alma opsiyonuyla kiralanmıştı.

        7

        Mısırlı golcüye devre arasında da transfer teklifinde bulunan St. Etienne'in yeniden talip olurken Galatasaray'ın Mohamed'in bonservisini alsa bile ön eleme maçlarında oynatamama riski bulunuyor.

        8

        2020 yılında yapılması planlanan Tokyo Olimpiyat Oyunları, koronavirüs salgını nedeniyle 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerine ertelenmişti.

        9

        Olimpiyatlara katılacak olan Mısır, 22 Temmuz'da İspanya, 25 Temmuz'da Arjantin, 28 Temmuz'da Avustralya ile karşı karşıya gelecek.

        10

        Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek final maçları 31 Temmuz, yarı final müsabakaları 3 Ağustos, üçüncülük maçı 6 Ağustos, final ise 7 Ağustos'ta oynanacak.

        11

        Mısır'ın grup aşamasından çıkması durumunda Mohamed'in sarı-kırmızılı takımın kampına ne zaman katılacağı ise milli takımının göstereceği performansa bağlı olarak değişecek.

        12

        Mısır Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları öncesinde Mostafa Mohamed'in kadroya çağrıldığı ve önümüzdeki ay başlayacak hazırlık kampına dahil olacak.

        13

        Galatasaray'ın yaz kampının büyük bölümünü kaçıracak olan Mısırlı golcü, sarı-kırmızılıların ön eleme maçlarının bir kısmını da kaçıracak.

        14

        Sarı-kırmızılı takımın geçen sezonki en skorer oyuncuları sürekli sakatlıklarla boğuşan Radamel Falcao ile ara transfer döneminde takımdan ayrılan Mbaye Diagne olmuştu.

        15

        Ligde 17 maçta forma giyen Falcao ile 15 maçta süre alan Diagne, 9'ar kez fileleri havalandırdı.

        16

        Bu iki oyuncuyu ara transfer döneminde kadroya katılan Mısırlı santrfor Mostafa Mohamed takip etti. Genç santrfor, toplamda 8 kez gol sevinci yaşadı. Mısırlı golcü Kadıköy deplasmanı ve Antalyaspor maçında attığı gollerle kritik zaferlerde başrol oynamıştı.

        17

        Galatasaray, Mısır temsilcisi Zamalek'ten 1,5 sezonluğuna kiralanan 23 yaşındaki santrfor Mustafa Muhammed'in maliyetini açıklamıştı.

        18

        Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yayımlanan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Mustafa Muhammed ve kulübü Zamalek ile oyuncunun 2020-2021 ve 2021-2022 sezonları için geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır." denilmişti. Kiralama ücreti olarak Zamalek'e net 2 milyon dolar ödeyecek Galatasaray, 1 Temmuz 2022'ye kadar 4 milyon dolar ödemesi durumunda oyuncunun bonservisini alabilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ