Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Gösteri sanatları Sirkeci Garı'nda toplanıyor

        'Stage in İstanbul', 25 Ekim'de Sirkeci Tren Garı’nda başlıyor. Etkinlik, Haldun Dormen’in Göksel Kortay, Mustafa Alabora ve Banu Zeytinoğlu ile yapacağı söyleşiyle başlayacak. 'Stage in İstanbul' 25-28 Ekim 2018 tarihleri arasınd alternatif tiyatrolar üzerine gerçekleştirilecek sempozyumlar, tiyatro oyunları, konserler, söyleşiler, paneller, dans gösterileri, atölyelerle devam edecek.

        Gösteri sanatları sektörüne yönelik bir fuar olarak tasarlanan 'Stage in İstanbul', sahneleri, tiyatro ve dans topluluklarını, sanat eğitimi veren okulları, sahne tasarımcılarını, dekor ve kostümcüleri, makyözleri, casting ajanslarını, ışık tasarımcılarını, müzik aleti yapımcılarını, üniversiteleri, akademisyenleri ve bu alanda yapılan festivalleri bir araya getirecek. Kumpanyaların sahnelerle, öğrencilerin kültür ve sanat okullarıyla, oyuncu olmak isteyenlerin ajanslarla, tiyatroların ve tiyatrocuların makyöz, sahne tasarımcıları ve kostümcülerle tanışacağı; dansçıların dans malzemelerini, müzisyenlerin müzik aletlerini bulabilecekleri Stage in İstanbul, gelecek yıllarda uluslararası alanda da etkin bir çalışma olmayı hedefliyor.

        Kültür-sanat etkinliklerinin yarattığı yumuşak zeminler, farklı kültürlerin, dillerin ve sözcüklerin karşılaşması için en hoşgörülü atmosferi oluşturur. Bu tür platformlar, yüz yüze gelmeye ve farklı seslerin iletişimine olanak sağladığından, yeni kültür politikalarının geliştirilme sürecinde son derece yararlı etkileşim alanlarıdır. 'Stage in İstanbul' bu düşünceden yola çıkarak, ilk iki gününde, her biri alanında önemli çalışmalar yapan isimlerin katılımıyla alternatif tiyatrolar üzerine bir sempozyuma da ev sahipliği yapacak.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ