Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane’de yeni tip Korona virüs hastalığı (Covid19) salgını kapsamında geçtiğimiz hafta açıklanan sigara yasağı ve diğer tedbirlere vatandaşlardan destek geldi.

        Geçtiğimiz hafta Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında toplanan İl Umum Hıfzıssıhha Kurulu, yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid19) salgını tedbirleri kapsamında bazı caddelerde sigara içilmesini ve caddelere masa, sehpa, tabure atılmasını yasaklamıştı.

        Kararın ardından caddelerde özellikle hafta sonları sakinlik yaşanırken, yalnızca 65 yaş ve üzeri vatandaşlara tahsis edilen Fatih Parkında ise sessizlik hakim.

        Cumhuriyet caddesinde esnaf olan vatandaşlardan Ertürk Yakut, caddelerde sigara içilmesinin yasaklanması ve çay ocaklarıyla kahvehanelerin caddelere masa, sehpa, tabure atmasının yasaklanmasının doğru bir karar olduğunu belirterek, “Koronavirüs vakalarının şehrimizde ciddi manada arttığı bugünlerde önlemlerin sıkılaştırılması ve bu hastalığın ortadan kaldırılması hepimizin vereceği mücadeleyle mümkün. Biz vatandaş olarak elimizden gelen herşeyi yapacağız ve bu illetin şehrimizin temizlenmesi bizim en büyük arzumuz. Biran önce normal hayata dönüş sağlanmalı. Bunun için vatandaşlar olarak gereken herşeyi yapmamız gerekiyor. Sigara içilmeyecekse caddede içmeyeceğiz. Maskemizi takacağız, sosyal mesafelerimize dikkat edeceğiz. Ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak zorundayız. Şehirde çay ocaklarından masa ve sandalyelerin kaldırılması konusu yıllardır gündemde olan bir konuydu. Bu da buna bir vesile oldu. Caddeler vatandaşa kaldı. Biz gereken bütün tedbirleri almak, kurallara uymak durumundayız. Bu hastalıktan şehrin kurtulması için gereken ne varsa hep beraber yapmalıyız” dedi.

        Bir diğer vatandaş İhsan Ünlü de “Yasaklar bizim için, faydası bize. Ama biz insanoğlu faydalı olan şeyleri biraz garipsiyoruz. Kendi hayatımız için yararlı olan kurallara uyarsak sağlığımız için iyi olur” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler