Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Güncel Akaryakıt fiyatları: 26 Nisan Güncel benzin, LPG, motorin fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? Benzine indirim veya zam gelir mi? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Akaryakıt fiyatları ile benzine zam yada indirim haberleri gündemde yer alıyor. Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında hem motorine hem de benzine yansıma oluyor. Peki 26 Nisan Güncel benzin, LPG, motorin fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? Benzine indirim veya zam gelir mi? İşte güncel akaryakıt fiyatları

        2

        AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

        Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

        Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

        BENZİNE, MOTORİNE (MAZOTA) İNDİRİM YA DA ZAM YAPILDI MI?

        25 Nisan Perşembe günü motorinin litresine gece yarısından itibaren 1,17 lira indirim gelmişti. İndirim pompa fiyatlarına yansımıştı.

        3

        GÜNCEL AKARYAKIT POMPA FİYATLARINA GÖRE;

        İstanbul Avrupa yakası akaryakıt fiyatları

        Benzin fiyatı: 43.63 TL

        Motorin litre fiyatı: 41.05 TL

        LPG litre fiyatı: 22.47 TL

        İstanbul Anadolu yakası akaryakıt fiyatları

        Benzin fiyatı: 43.54 TL

        Motorin litre fiyatı: 40.98 TL

        LPG litre fiyatı: 21.93 TL