Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

DİYARBAKIR’ın Ofis Semti’ndeki 7’nci Kolordu Komutanlığı’na ait Kurdoğlu Askeri Lojmanları’nda dün sabah 5 dairenin bulunduğu bir blok, kalorifer kazanının patlaması sonucu çöktü.

Genelkurmay Başkanlığı Doğal Afet Arama Kurtarma Birliğinin de katılımıyla gece aralıksız devam eden kurtarma çalışmalarında bu sabah bir kişinin daha cesedi çıkarıldı Böylece enkaz altından cesedi çıkarılanların sayısı 7'ye yükseldi.

Enkaz altındaki bir kişinin kurtarılması çalışmaları sürdürülüyor.

OLAYDA DÜNKÜ GELİŞMELER

Kurdoğlu Askeri Lojmanları’nki Şahinkaya Apartmanı’nda dün saat 08.30 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Şiddetli patlamada 5 katlı, 10 daireli binanın bir bloktan oluşan 5 dairesi yerle bir oldu. Olayın duyulması üzerine askeri ve sivil çok sayıda arama-kurtarma, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, binada mahsur kalanları merdiven uzatarak kurtardı.

ENKAZ ALTINDAN ’İMDAT’ SESİ

Kurdoğlu Askeri Lojmanları’nda meydana gelen patlamanın ardından enkaz altında kalan 2 kişiden "İmdat" sesleri duyulması üzerine çalışmalar bu noktada yoğunlaştırıldı. Beton kırma aletleriyle seslerin geldiği yere ulaşılmaya çalışıldı. Büyük paniğin yaşandığı olayda, ekipler ilk etapta 2’si erkek 6’sı çocuk ve kadın olan 8 yaralıyı kurtarıp ambulanslarla Diyarbakır Askeri Hastanesi’ne gönderdi. Yaralıların durumlarının iyi olduğu açıklandı. İlerleyen saatlerde enkazdan 6 kişinin cesedi çıkarıldı. 6 kişinin isimleri şöyle: Halime Polat (29), kızları Rana Polat (7), Sena Polat (1), Mustafa Ünsal(8), Aybüke Demirbağ (3 günlük) ve Gamze Köse. Tüm çalışmalara rağmen Hatice Demirbağ ve Ahmet Demirbağ’a ulaşılamadı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ