Ergenekon Davası'ndan tahliye olan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, memleketi Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde "Türkmen Şenliği"ne katıldı.
Burada konuşan Küçük, memleketinden 1959 senesinde okumak için ayrıldığını belirterek, bugün kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.
Toplumlarda her zaman inişlerin çıkışların olabileceğine dikkat çeken Küçük, "Her devlet uzun ömürlü kısa ömürlü olabilir. Önemli olan o devletin hastalığının teşhisini iyi koyarak tedavisini iyi yapmak. Dünya üzerinde en kritik bölgede olan Türkiye'dir. Amerikan Başkanı Bush şöyle demişti: 'Ben dünya haritası üzerinde parmağımı Türkiye'nin üzerine koyuyorum içim titriyor'. Türkiye ve Orta Doğu bu kadar önemli, bu kadar hassas bir yerde bulunuyor. Burada herkesin gözü var. Öyle bir duruma geldik ki, dünyanın merkezi Ortadoğu oldu. Dünyanın merkezinde de Türkiye var. Kısa bir anekdot anlatacağım. 2000 yılında ben Bilecik'te Tugay Komutanıydım. Çok yakın dostum ben tutukluyken rahmetli oldu. Ben cenazesine gidemedim. Azerbaycan Cumhurbaşkanı bana dedi ki: 'Paşa yok olacaksın yok olacaksın'. Ben anlamadım ne dediğini. Sonra dedi ki: "Karar alındı, coğrafya değişecek, Ortadoğu yok olacak. Ortadoğu yok olduğunda bütün devletlerin sınırları değişecek. Bu sınırların değişebilmesi için önce Türkiye'nin yok olması lazım." Ama bu ülkeyi yok edebilmek için Türk Ordusu'nun yok olması lazımdı. Türk Ordusu'nun yok edilebilmesi için belki de kader bana vurdu. Tuttular 1980'lerden itibaren Veli Küçük klasiği oluşturdular, her olaya Veli Küçük'ü soktular. Veli Küçük eğer alınsaydı, oradan başlansaydı kimse ses çıkarmazdı. Bu nedenle ilk defa ben alındım. Şu da bir gerçek eşimin her zaman söylediği bir şey oldu. Bütün örgütler peşimdeydi. Beni öldüreceklerdi. Eşim, "Belki de yüce Allah seni cezaevine sokarak seni korumaya aldı" diyordu" dedi.