Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 14 yaşındaki Pınar Demiryılmaz, ağrıyan boynu için kanserden hayatını kaybeden ağabeyinin ağrı bandını kullanınca hayatını kaybetti

        Soner ÖZCAN / HT GAZETE

        Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yaşayan lise birinci sınıf öğrencisi Pınar Demiryılmaz, bir hafta önce boyun ağrısı şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Boyun tutulması teşhisi konulan Demiryılmaz, bir süre hastanede kaldıktan sonra evine gönderildi. Boynundaki ağrı geçmeyen genç kız, 8 ay önce bağırsak kanserinden yaşamını yitiren ağabeyi Şevket Demiryılmaz’dan (24) kalan morfinli ağrı bandını kullandı. Boynunun 2 tarafına bantları yapıştıran Pınar Demiryılmaz, dün sabah yatağında ölü bulundu.

        KALBİ DURMUŞ

        Demiryılmaz’ın cenazesi yapılan incelemenin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan ön otopside genç kızın kalbinin durması sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Demiryılmaz’ın cenazesi, defnedilmek üzere Alanya’ya gönderilirken, ölümle ilgili soruşturma başlatıldı.

        8 AYDA İKİ EVLAT ACISI

        Kızının kullandığı morfinli ağrı bandı nedeniyle yaşamını yitirdiğini öne süren baba Veli Demiryılmaz, “Kanserden ölen oğlumuzun acısını atlatamamışken bu kez kızımızı kaybettik. Boynu tutulduğu için bir hafta önce hastaneye gitmiştik. Doktorlar bir şeyinin olmadığını söyleyip eve gönderdi. Ağrılardan kurtulmak için oğlumdan kalan ağrı bantlarını kullanmıştı. Gece fenalaşmış. Ağzından köpük gelmiş. Bantları çıkarmaya çalışmış ama çıkaramadan yaşamını yitirmiş” dedi.

        ‘SOLUNUM DURMASINA NEDEN OLUR’

        Akdeniz Üniversitesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmiye Hadimioğlu, ileri safhadaki kanser hastaları için kullanılan bu bantların solunum durmasına neden olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Hadimioğlu şu bilgileri verdi: “Bu tür ilaçlar yapay morfin türevi ilaçlardır. Genellikle ağrısı çok fazla olan son dönem kanser hastalarında kullanılır. Dozajı yavaş yavaş artırılır. Ondan önce farklı ağrı kesiciler denenmelidir. Solunumu durdurma özelliği vardır. Öğrencinin yaşamını yitirmesine yüzde 99 ihtimalle bu neden olmuştur. Ayrıca farklı yan etkileri mevcuttur. Fakat kanser hastalarında ağrı çok fazla olduğu için tolere edilir. Bu tür ilaçlar veya bantlar doktor tavsiyesi ve bilgisi dışında kullanılmamalıdır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ