Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çanakkale'de eşinden şiddet gören kadın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü hastanede geçirdi

        Gözünün altı morarıp şişen genç kadın, hastaneden darp raporu aldı. Eşinin kendisine karşı koruma kararı aldırdığını da söyleyen Burcu A., tek isteği oğluna kavuşmak olmasına rağmen, bu yüzden cezaevine de girebileceğini dile getirdi.

        Çanakkale'de ailesiyle yaşayan Burcu A., bu kentte tanıştığı S.A. ile 7 yıl önce dünya evine girdi. Jandarma yüzbaşı eşi S.A.'nın görevi nedeniyle üniversite eğitimini de yarıda bıraktığını belirten Burcu A., evlenmelerinin ardından sürekli şiddet gördüğünü öne sürdü. 4 yıl önce oğlunun dünyaya geldiğini, bundan sonra eşinin artık şiddet göstermeyeceğini düşündüğünü ancak umduğu gibi olmayınca, bir süre daha buna katlanıp, 7 ay önce boşanma davası açtığını anlattı.

        "ÇOCUĞUMU KAÇIRDI" İDDİASI

        Eşinin yaklaşık 2 yıldır Bingöl'de görev yaptığını ve 7 ay önce karşılıklı olarak boşanma davası açtıklarını anlatan Burcu A., çocuğun geçici velayetinin kendisinde olduğunu, ancak kocasının oğlunu kaçırdığını ileri sürdü. Çocuğuna kavuşmak için dedektif gibi iz süren Burcu A., kendisine ait olan otomobili eşinin önce kendisinin, ardından da kardeşinin üzerine devrettirdiğini, son olarak da bu aracı satmak için bir internet sitesine ilan verdiklerini, bu sayede adresine ulaştığını ve bir arkadaşının yardımıyla H.A. ile ilgili ilişki yaşadığını kanıtlar görüntüler de elde ettiğini söyledi.

        Burcu A., çocuğuna kavuşabilme düşüncesiyle bugün sabah saatlerinde babasıyla Çanakkale'den İzmir'e geldiğini anlatarak, "4 yaşında bir oğlum var, 7 aydır oğlumun yüzünü göstermiyor. Eşimle ayrılma sürecindeyiz. Çocuğumu bulmak için araştırma yaparken, bana ait olan otomobilin internette ilanını gördüm. Çocuğumu bulma umuduyla ilanda bulunan İzmir'deki adrese babamla geldim. Evin ziline bastım ve H.A. kapıyı açtı. H.A. ve arkasından gelen eşim, beni zorla içeriye çektiler. Beni salonda yere attılar. Kadının 2 çocuğu var, çocuklar evden çıktı. Kadın da eşime yardım etmeye çalıştı. Eşim evde beni darp edip gözüme, başıma tekme attı. Daha önce de bıçakla kolumdan yaralamıştı" dedi. Bugünki yaşananların ardından polis merkezine gidip şikayette bulunduğunu söyledi.

        KADINLAR GÜNÜNÜ HASTANEDE GEÇİRDİ

        Darp raporu almak için babası Vahit A. (58) ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü hastanede geçiren Burcu A., eşinin daha önce kendisine karşı koruma kararı aldırması nedeniyle, bugün yaşananlardan dolayı hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini belirtip, "Çocuğumun peşindeyim, bana karşı koruma kararı aldırmış. Benim ona şiddet göstermem mümkün değil. Böyleleri Türkiye'de olduğu sürece kadınlara hiçbir zaman rahat yok. Çocuğun velayeti bende ama çocuğumu bana göstermiyor. Subaylığını birçok yerde kullanıyor. Bugün beni öldüreceğini düşündüm. Yargı Türkiye'de çok yavaş işliyor. Bir şikayette bulunuyorsunuz, 3 ay sonra size yanıt geliyor. Çocuğumu göremediğim için defalarca şikayet ettim. BİMER'e de başvurdum. BİMER bunu Jandarma Genel Komutanlığı'na bildiriyor. En son gidecek yer de eşimin görevli olduğu tabur. Ama örtbas ettiler. Bana yazılı dahi bilgi verilmedi. Çocuğum, İstanbul ya da İzmir'de. Ya da etüt merkezi olan H.A. tarafından saklanıyor. Çocuğuma kavuşmaktan başka bir talebim yok. Yetkililerden yardım istiyorum" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ