Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da üniversite yerleşkesinde uyuşturucu operasyonu

        Uğur USLUBAŞ / BURSA

        Bursa'da polisin yaptığı uyuşturucu operasyonunda üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde sattıkları belirlenen 4'ü üniversite öğrencisi 11 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan bazılarının temizlik işçisi kılığında yerleşke içerisinde uyuşturucu sattıkları iddia edildi.

        Edindiği istihbaratı değerlendiren Bursa polisi, Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Görükle yerleşkesinde torbacı diye tabir edilen kişilerin bazı kaferya ve barlarda öğrencilere uyuşturucu hap ve esrar sattıklarını tespit etti. 3 aylık teknik takibin ardından harekete geçen Bursa Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri bölgeye önceki gece operasyon düzenledi. 12 ev ve çok sayıda iş yerinde yapılan eş zamanlı baskınlarda, öğrencilere uyuşturucu madde sattıkları belirlenen aralarında 4 üniversite öğrencisinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

        SATIŞLAR GÖRÜNTÜLENDİ

        Zanlılardan bazılarının yerleşke içerisinde temizlik işçisi gibi çalıştığı, ancak torbacılık yaptıkları belirtildi. Baskınlarda uyuşturucu madde ele geçirilemezken, delil olarak teknik takip sırasında gençlere uyuşturucu pazarlanan görüntülerin savcılığa gönderildiği öğrenildi. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 11 kişi 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ