Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'den Ergenekon açıklaması

        Partisinin Gölbaşı ilçesi teşkilatınca düzenlenen Yerel Yönetimler Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Okay, ''Ergenekon'' davasına ilişkin görüşünü açıkladı.

        Okay, şunları söyledi:

        ''Hiç kimse şunu karıştırmasın, evet bu ülkede birileri kamu gücünü kullanırken, bunu kendi gücüne karıştırıp faili meçhullere karışmış olabilir, uyuşturucu kaçakçılığına karışmış olabilir. Bunlar kamu gücünün haksız kullanımından dolayı eğer bir terör örgütü içindeyse, bir terör eylemi içindeyse bunların hiç kimse tarafından korunması söz konusu değildir.''

        Bu kişilerin yaptıklarının bedelini ödeyeceğini belirten Hakkı Süha Okay, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Bedelini bağımsız yargıda ödeyeceklerdir. Ama birileri, terör örgütüyle irtibatı var diyerek, bundan hareketle Türkiye'deki tüm muhalif sesleri susturmaya kalkarsa olmaz.

        CHP'nin değerli Genel Başkanı 'Ben, Ergenekon'un avukatıyım' sözünü, muhalif sesleri susturmak, sindirmek, korkutmak için yola çıkıldığı aşamada söylemiştir. İlhan Selçuk, Mustafa Balbay, Hurşit Tolon, Sinan Aygün, bunlar gözaltına alındığında demiştir. Cumhuriyeti rotasından çıkarmak isteyen, aydınlanma devriminden rövanş almak isteyen bu siyasal iktidara karşı duruş sergileyen herkesin avukatıyız biz.''

        Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da iktidar partisinin köylüyü yok saydığını öne sürerek, ''Başarısız bir yönetimle karşı karşıyayız. Türkiye'nin, bir dönüşüm hareketi çerçevesinde, bu köylüler, köyler yok sayılarak, onların en değerli şeyleri neyse onu elinden almaya yönelik bir zihniyetle yönetildiğini görüyorum. Halkın elinde en değerli ne var? Arazisi var. Ranta dönüştürülecek malı mülkü var'' diye konuştu.

        Toplantıya, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, İl Başkanı Yaşar Çatak, İlçe Başkanı Yusuf Aksakal, Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, Esnaflar Odası Başkanı Hulusi Gürpınar ve partililer katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ