Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Onlar, babalarını yıllar önce ‘karanlık’ cinayetler sonucu kaybettiler. Babasız büyümeyi, Habertürk’e anlattılar

        Ümran AVCI/İSTANBUL

        Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu (1980’de katledilen yazar Ümit Kaftancıoğlu’nun oğlu):

        “UZUN süre, babamızın öldüğüne inanamamıştık. Her an gelecekmiş gibiydi. Gelmeyince yalnızlık hissi, içlenmeler, gözyaşı atakları olurdu. Babasız olmak, desteksiz kalmaktı. Babamdan sonra ev daha sessiz oldu, içe kapanık hale geldik, birbirimizden koptuk.”

        Dicle Anter (1992’de silahlı saldırıda öldürülen Musa Anter’in oğlu):

        “BABAMI çok özlüyorum. Biz ‘baba’ hissini doya doya yaşayamadan onu katlettiler. O acı, baba özlemi ölünceye kadar kalacak.”

        Alaz Erdost (1980’de Mamak Cezaevi’nde öldürülen İlhan Erdost’un kızı):

        “Babam öldürüldüğünde 6 aylıktım. Burası öyle bir ülke, öyle bir coğrafya ki babalar yavrularına, yavrular da babalarına ağlıyor. Şu an ona sarılıp öpmek, kokusunu duymak isterdim.”

        Zeynep Altıok Akatlı: (1993’te Sivas Madımak’ta yakılarak öldürülen şair Metin Altıok’un kızı):

        “BABAMIN aklına, fikrine, sağduyusuna ihtiyaç duyduğum, yokluğunu derinden hissettiğim bir dönemdeyim. Yaralarımın kabuklarını kaldırma pahasına, ona layık bir evlat olabilmek için efor sarf ettim. Milletvekili seçildiğimi görseydi gururlanırdı.”

        Ayçil Yurdakul (1979’da silahlı saldırıda öldürülen dönemin Adana İl Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul’un kızı): “BABAMIN bize bıraktığı, onun çocukları olma onurudur. O öldürüldüğünde 10 yaşındaydım. Babamı tanıma fırsatım olmadı. Görevi gereği hep ayrı kentlerdeydik. Tam Adana’da hayatımızı birleştirecektik ki öldürüldü. Bu çok tarifsiz bir acı.”

        Aylin Tekiner (1980’de Nevşehir’de silahlı saldırıda ölen CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Zeki Tekiner’in kızı):

        “BABAMIN sesini bile bilmiyorum. Anımız yok. Babamın öldürüldüğünü yatağın altındaki gazetelerden öğrendim. Okuma yazma bilmiyordum ama gazetelerdeki fotoğraflarda annemin ağladığını görmüştüm. Çocukluğumda sokakta gördüğüm herhangi birinin, babasıyla benden çok daha fazla anısının olmasına öfke duyardım.”

        Eren Aysan (1993’te Sivas’ta yakılarak öldürülen şair Behçet Aysan’ın kızı):

        “BABA sözcüğü her geçtiğinde içimiz yanıyor. Çocuğuma nasıl ‘Senin deden bu ülkenin aydınlık yüzüydü ama yakıldı. Bu ülkedeki linç kültürünün kurbanı oldu’ diyeceğim duygusunu hep yüreğimde taşıyorum.”

        Kanije Hablemitoğlu (2002’de suikastla öldürülen akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun kızı):

        “BURASI ölmek ve öldürmenin çok kolay olduğu, geride kalanlara da çok merhamet edilmeyen bir ülke. Kazandığım başarıları, güzel olayları görememesi içimde hep eksiklik yaratan bir his. Babasız olunca daha yalnız ama daha güçlü büyüyor insan.”

        ÖZGECAN ASLAN'IN BABASI: DAHA KORUMACI OLDUM

        Öznur KARSLI/İSTANBUL

        MEHMET Aslan, bu Babalar Günü’nü, Mersin’de katledilen kızı Özgecan’ın mezarı başında geçirecek. Yüreğindeki acı halen taptaze. “Meleğim” dediği kızı Özgecan’la geçirdiği son Babalar Günü’nü şöyle anlatıyor: “Kravat hediye etmişti. O kravatı takmadığım zamanlarda kızardı. Son hediyesiyle birlikte meleğimi ziyaret edeceğim bugün. Artık daha ürkek ve daha korumacı bir baba oldum. Diğer kızım Beste henüz 20 yaşında olduğu için bu durumdan şikâyetçi ama böyle olması gerektiğini çok iyi biliyor.”

        MUCİZE BABALAR

        "Buz Bebek"le ilk kutlama

        Geç evlenen Seyfettin ile Meltem Dinç çifti, hemen çocuk sahibi olmak istedi. Ancak baba adayının sperm hareketi düşüktü. Tedaviye başlandı, 7 tane embriyon donduruldu. Eren bebek geçen yıl dünyaya geldi. Seyfettin Dinç baba, eşi de anne olmanın mutluluğunu tattı. Çift, dondurulmuş embriyonlarla tekrar çocuk sahibi olmayı, kendi deyimleriyle “Eren’in buzda bekleyen kardeşlerini de dünyaya getirmeyi” istiyor.

        "Patan çiftinin tekno-bebeği"

        Doktorlar, Nuray (31) ve Serdar Patan (39) çiftine “Çocuk sahibi olmanız çok zor” demişti. Anne adayının çift rahmi, baba adayının sperm şekil bozukluğu vardı. Tüp bebek yöntemi denendi. Çift, Nisan 2012’de Yusuf’u kucaklarına aldı. Bu üçüncü Babalar Günü ama Yusuf yeni yeni bu özel günün anlamını kavrıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ