Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Beşiktaş Belediye Başkanı'nın şoförü de ihya oldu

        Akşam'ın haberine göre, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün avukatı olan ve Beşiktaş Belediye Başkanlığı için aday gösterilip kazanan Murat Hazinedar'ın şoförü Ali Bağdatlı'nın ünlü gece kulübü Sortie'ye ortak olduğu iddia edildi. İddialara göre Hazinedar 2011 genel seçimlerinde Ordu'dan bağımsız milletvekili adayı oldu. O sıralarda şoförlüğünü Fatsa’dan yakın arkadaşı olan Ali Bağdatlı yaptı. Bağdatlı 2014 yerel seçimlerinde Murat Hazinedar’ın kontenjanından Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi seçildi. Bu noktadan sonra Bağdatlı’nın yükselişi başladı.

        DEĞERİ 10 MİLYON DOLAR

        Bağdatlı'nın 150 bin TL sermayeyle 21 Nisan 2015 yılında Denizerler Gıda Ticaret Anonim Şirketi adıylaşirket kurduğu, şirketin adresinin ise Ortaköy Mahallesi, Muallim Naci Caddesi. Numara 54 olduğu iddialar arasıda yer aldı. İddialara göre bu adres Türkiye’nin en ünlü gece kulübü Sortie’ye ait. Sortie'nin adresi olan şirketin meslek grubu ise, restoran, yiyecek içeçek hizmetleri olarak belirtildi. İçerisinde 10'un üzerinde işletme olan eğlence mekânının değeri yaklaşık 10 milyon dolar. Şirketin ortağı ise Sortie'nin mevcut işletmecisi Varol Kaynar. Bağdatlı ve Kaynar, şirket kuruluşunda müştereken yönetim kurulu başkanı olarak yer alıyor.

        'PARTİ İÇİNDE TEPKİ YARATTI' İDDİASI

        3 bin 700 metrekare üzerine kurulan ve İstanbul'un en gözde mekânlarından birisi olan sosyetenin vazgeçilmezi Sortie'nin yüzde 50 ortağı olan Bağdatlı'nın kısa sürede yükselişi parti içerisinde de tartışma konusu oldu. Bağdatlı'nın Sortie'ye ortak olması Beşiktaş CHP İlçe Örgütü'nde eleştirilere neden oldu. Partililer ve meclis üyeleri, 'Nereden buldun bu paraları' deyince, Bağdatlı'nın, 'Fazla üstüme gelmeyin. Ben taşıyıcı anneyim' dediği iddia edildi.

        Beşiktaş Belediyesi'nde meclis üyelerinden sorumlu meclis üyesi olan Bağdatlı'nın haricinde akrabası Devrim Bağdatlı'nın da belediyenin imar müdürlüğünde memur olarak işe yerleştirildiği, Bağdatlı'nın Sortie'ye ortak olduktan sonra Yalova'da balık çiftliği kurduğu da iddia edildi.

        Hazinedar'ın belediyenin önemli ve para kaynağının yönetildiği birimlerini akraba ve eski çalışanlarına bağladığı da bir diğer iddia.Eşinin ağabeyi ve eşinin teyze çocuğunu başkan yardımcısı yaptığı iddia edilen Hazinedar'ın yüksek bütçeli birimleri de onlara bağlamış iddialar arasında yer aldı. Hazinedar, eşinin kardeşi Yüksel Özgür Yavuz’a Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bağladığı, eşinin kuzeni Rıfat Örnek’e ise tam yedi müdürlük bağlandığı iddia ediliyor.

        Mustafa Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen Necmettin Erbakan’ın kuzeni Sabri Erbakan'ın ise belediyeye bağlı Beltaş’a mali işler sorumlusu olarak atandığı haberde yer aldı.

        Akşam'ın iddiasına göre Hazinedar’ın en tepki çeken görevlendirmesi ise Hüseyin Sipahi oldu. Adı yolsuzluk soruşturmasında geçen Sipahi’nin hem başkan yardımcısı hem de meclis başkanvekili yapılması nedeiyle Kılıçdaroğlu’nun son derece rahatsız olduğu iddia edildi.

        HAZİNEDAR'DAN AÇIKLAMA

        Konuyla ilgili basında yer alan haberler üzerine Murat Hazinedar bir açıklama yaptı:

        "Bugün Akşam gazetesindeki haberler aslında daha önce oda tvde yer alan haberler ve cevabı verilmiş haberlerin ısıtılarak yeniden belli bir amaca yönelik, bir itibarsızlaştırmaya yönelik gündeme gelmesinden başka birşey değildir. Bu haberle ilgili olarak mal varlığı ve kaynak açıklamaları yapılmış olmasına rağmen, CHP ve AK Parti koalisyonu için sıcak temaslar devam ederken, daha önce kanuni yollardan yanıtları verilmiş bir iddianın yeniden gündeme taşınması zaten manidardır. Bu noktada Beşiktaş Belediyesi’nin resmi sitesinde de gerekli açıklamalar yapılmıştır. Biz de bu açıklamaları yineliyoruz. Ancak bu açıklamaya rağmen bu iddiayı tekrar manşetlerine taşıyanlar bilsinler ki bu olay biraz önce de söylediğim gibi yargıya taşınacak ve iddia sahipleri Türk yargısı önünde ve kamuoyu nezdinde hesap verecektir."

        Yaptıkları bütün işlemleri resmi hesaplardan yaptıklarını, mal varlığını daha önceden de açıkladığını vurgulayan Murat Hazinedar şöyle konuştu:"Bilinmelidir ki resmi mal bildirimi açıklamaları ile yetinmeyip, uluslararası denetim kuruluşlarından da mal varlığımızı açık ve net olarak araştırılmasını kendimiz talep edip bunları kamuoyundan bizzat açıklayacağız. Ancak bir de bu iddia sahiplerine dönüp şunu söyleme hakkını kendimizde buluyoruz. Sürekli bu iddiaları gündeme getiren malum havuz medyası patronları da bizim gibi uluslararası denetim kuruluşları tarafından mal varlıklarının araştırılmasını bizzat talep edebilirler mi? 3 dönemdir iktidarda olan AK Partili Belediye Başkanlarının 2004’ten bugüne mal varlıklarıyla ilgili ne gibi değişiklikler olmuştur ve uluslararası denetim kuruluşlarından bizim gibi mal varlıklarını araştırmalarını isteyip kamuoyu önünde bizler gibi açıklayabilirler mi? Biz yaptığımız bütün işlemleri resmi hesaplardan yaptık. Hiçbir şekilde gayri resmi hesaplardan açıktan bir tek kuruşluk işlemimiz olmamıştır."Murat Hazinedar kendisine itibar suikasti yapmaya çalışanların amaçlarına asla ulaşamayacağını, 5 milyon TL’ye ev alındığını, kaynağının başkanlık görevi öncesi edinilmiş şirket hisselerinin satışından gelen yasal, meşru ve helal para olduğunu da sözlerine ekledi.

        EKSEN GROUP'TAN AÇIKLAMA

        Sortie'nin sahibi Eksen Group'tan iddilarla ilgili açıklama yapıldı. Eksen Turistik İşletmeleri adına Avukat Devir Baş'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Haber içeriği tamamen gerçek dışı haberdir. Sortie ismi ile işletilmekte olan eğlence mekanı müvekkilim tarafından işletilmektedir ve Sortie isim ve işletme haklarının tamamı da yine müvekkilime aittir. Murat Hazinedar ve Ali Bağdatlı isimli kişiler ne müvekkilim şirketin ne de Sortie'nin ortağı değildir ve olmamıştır. Sadece ve sadece "Sortie'nin içinde yer alan ve her sezon mevsimlik olarak kiralanan 6 adet yazlık restoranın bir tanesinin yine mevsimlik olarak(20.04.2015-30.09.2015 arası olmak üzere) Ali Bağdatlı'nın hissedar olduğu Denizer Gıda A.Ş' ne kiralanmıştır. Adı geçen şahsın,müvekkilim şirket ile hiçbir bağlantısı olmayıp sadece diğer 6 mevsimlik kiracımızdan bir tanesidir ve bu mekandaki 6 adet kiracı gibi kiracılık hakkı dışında hiçbir hakkı yoktur. Sortie ismi ile faaliyet gösteren işletmemiz bu tür asılsız haberlerden ciddi olarak zarar görmektedir. Müvekkilin ve tüm çalışanların şeref,haysiyetini zedeleyici ve kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan haber gerçek dışıdır. Tüm kamuoyuna duyurulur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ