Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika ‘Gün, birliği bozucu eylem ve işlemlerden vazgeçme günü’

        GAZETE HABERTÜRK - ANKARA

        TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin davanın 2 sanığının da şu anda yaşamadığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

        “Ülke şimdi yeni bir süreçte bulunuyor. 12 Eylül’ün yarattığı tahribatın ürünü olan iktidar, 13 yıllık baskıcı ortamına karşı itirazı içeren 7 Haziran seçim sonuçlarını aşabilmek ve tek başına iktidar olabilmek hırsıyla ülkeyi yeniden kan gölüne çevirdi. 12 Eylül öncesinde iktidarda bulunanların yanlı ve ayrımcı uygulamalarıyla ortaya çıkan çatışma ortamı, bugün daha vahim bir biçimde devam ediyor. Dün olduğu gibi bugün de hepimizin çocukları ölüyor.”

        HAK ARAMA YOLU

        Son günlerde yaşanan olguların, kardeşliğe büyük ölçüde zarar verdiğini ifade eden Sarıhan, “Bugün 12 Mart ve 12 Eylül deneyimlerinden dersler çıkararak, hukuk yollarından ayrılmanın, şiddeti seçmenin bütün bir ülke halkına verdiği zararı bir kez daha değerlendirerek, halkın birliğini bozucu her türlü eylem ve işlemden vazgeçme günüdür. Demokrasi ve özgürlüklerin, hak aramanın yolu şiddetten geçmez. Şiddete yönelenler, ister devlet güçleri ister bireyler ya da gruplar olsun, mutlaka kendi uyguladıkları şiddetin mağduru olurlar. 12 Eylül 1980’den 35 yıl sonra çağrım, şiddete ‘Hayır’, barışa ‘Evet’tir” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ