Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'nin 2 adayı, adaylıktan çekildi

        HDP'nin Mardin'den bir kez daha aday gösterdiği 4. sıra Milletvekili adayı Mehmet Ali Aslan ile Batman'dan 4. sırada aday gösterdiği Ali Atalan, yer değişikliği nedeniyle il seçim kurullarına dilekçesi vererek adaylıktan çekildi.

        İki aday kararlarına ilişkin açıklama yapmazken, Atalan'ın Mardin'den, Aslan'n ise Batman'dan aday gösterileceği öne sürüldü.HDP'den, 7 Haziran seçimlerinde Mardin'den 4'üncü sırada milletvekili seçilen ve 1 Kasım seçimleri için YSK'ya sunulan listede yine HDP'den 4'üncü sırada yer alan Mehmet Ali Aslan, Mardin İl Seçim Kurulu'na verdiği dilekçe ile adaylıktan çekildi.

        Batman'da ise, 7 Haziran seçimlerinde 1. sırada Milletvekili seçilen ve 1 Kasım seçimleri için 4'üncü sıradan aday gösterilen Ali Atalan da adaylıktan çekilmek için il seçim kuruluna dilekçe verdi. HDP'nin Batman'da 2. sırada Milletvekili adayı gösterdiği İHD Genel başkan Yardımcısı Raci Bilici'nin adaylığının memuriyetten istifa etmemesi nedeniyle kabul edilmemesi üzerine Batman'da HDP'nin 2'nci sıra milletvekili boş kaldığı ifade edildi.

        HDP kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mardin'de 4'üncü sıradan çekilen Mehmet Ali Aslan'ın Batman'dan 2'nci sırada aday gösterileceği ve Mardin'de Mehmet Ali Aslan'ın istifası ile boşalan 4'üncü sıraya ise, Ali Atalan'ın aday gösterileceği belirtildi. HDP, 7 Haziran seçimlerinde Mardin'den 6 milletvekilinden 5'ini, Batman'da 4 milletvekilinden 3'ünü kazanmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ