Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Numan Kurtulmuş: AK Parti tek başına yönetmeye devam edecek

        Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, bir otelde düzenlenen kahvaltıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

        Kurtulmuş, yaptığı konuşmada 7 Haziran'da Türkiye'nin önemli bir seçime gittiğini ancak bu seçimden sonra Türkiye'de bir iktidarın çıkmadığını anımsattı. 1 Kasım'a kadar geçici hükümetin kurulduğunu anımsatan Kurtulmuş, "Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk sefer geçici hükümet vazifesini icra etmeye başladı" ifadesini kullandı.

        8 Haziran sabahında söyledikleri her şeyin geçen sürede tek tek gerçekleştiğine işaret eden Kurtulmuş, "Önce yüzde 41'in karşısındaki yüzde 60'lık bloktan bahsedildi. Blok siyasetinin olmayacağı çok açık bir şekilde belliydi ve olmadı. AK Parti'nin karşısında parlamentodaki rakip partiler bir araya gelerek hükümet kuramadılar" diye konuştu.

        Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 7 Haziran'da yapılan seçim sonrası milletin verdiği mesajı çok iyi almaları gerektiğini kaydederek, "Bu millet artık kamplaşma, kutuplaşma, ötekileştirme ve karşı taraftaki şeytanlaştırma siyasetini istemiyor. Siyasi partiler olarak A ve Z partisi gibi birbirimize çok zıt fikirler içerisinde olabiliriz. Siyasi partiler olarak programlarımız, projelerimiz, Türkiye'nin geleceğine ilişkin görüşlerimiz taban tabana zıt olabilir ancak biz siyasi partiler olarak birbirimizin düşmanı değil, siyasi partiler olarak birbirimizin rakipleriyiz" dedi.

        Kurtulmuş, 7 Haziran'da tamamlanmayan bu sürecin 1 Kasım seçimlerinde tamamlanacağını ümit ettiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Peşin peşin ilan ediyoruz ki sandıklardan ne çıkarsa çıksın, sandık sonuçlarını başımızın üzerine koyuyor ve o sonuçlara itibar ediyoruz. Çünkü demokraside sistemin sahibi ve sistemin hakemi de bizatihi milletin kendisidir. Milletten başka efendi yoktur. Milletten başka beşeri anlamda karar verecek hiçbir güç yoktur. Bu alamda o eski Türkiye'nin alışkanlıkları, sandıktan ne çıkarsa çıksın, Türkiye'nin etkinleri, Türkiye'nin seçkinlerinin Türkiye'yi yönetim devri geride kalmıştır. Ümit ediyoruz ki bu seçimlerde Türkiye'de bir koalisyon arayışına gerek olmadan tek başına iktidar çıkacaktır. AK Parti Türkiye'yi bundan sonra da tek başına yönetmeye devam edecektir. 1 Kasım akşamı Türkiye'de ciddi şekilde güçlü bir hükumetin kurulduğunun sinyalini milletimiz verecektir."

        TERÖR OLAYLARI

        7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye'nin gündeminin hiç kuşkusuz terör olduğunun altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

        "Seçimden evvel olmayan, seçimdeki sonuç ortaya çıktıktan sonra maalesef 20 Temmuz günü Suruç'taki katliamla beraber yaşanan bir süreci hep beraber yaşıyoruz. Eş zamanlı olarak 3 tane temel terör örgütü ve başka bir sürü taşeron örgütler. Hepsinin düğmelerine basıldı ve hepsi eş zamanlı olarak çalışmaya başladı. Yatağında yatan polis memuru arkadaşlarımız şehit edildi. Gazetelerde gördünüz. Emniyet güçlerine gücü yetmeyenler bu sefer çocukları öldürmeye başladı. 9 yaşındaki Elif, Allah rahmet eylesin. Bu ufacık kız çocuğu terör örgütünün saldırıları sonucu öldü. Bu manzaralara zaten alışığız. Yıllar evvel de köy basıp ufacık çocukları öldüren terör örgütüyle muhatap olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin her yerinde eş zamanlı olarak harekete geçildi. Türkiye maalesef 20 Temmuz'dan bu yana çok şiddetli bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldı."

        Terörle kararlı bir şekilde mücadele verdiklerine işaret eden Kurtulmuş, "Zannetiler ki bir hükümet boşluğu var, teröristler yaptıklarıyla yanına kar kalacak ve bunlar cevapsız bırakılacak ama geçici hükümet geçici olmasına rağmen 20 Temmuz'dan sonraki terör olaylarına karşı aynen kalıcı bir hükumetmiş gibi karar aldı, her alanda kararlı bir şekilde terörün üzerine gitti ve çok şükür bugün itibarıyla terör örgütü artık sahada hiçbir adım atamayacağını ve hiçbir başarı kazanamayacağını görmüş oldu" diye konuştu.

        Kurtulmuş, daha sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ