Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gülen'in müebbet hapsi istendi

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Fethullah Gülen ve 25 Aralık soruşturmasına bakan dönemin İstanbul Mali Suçlar Şubesi Müdürü Yakup Saygılı’nın da aralarında bulunduğu 69 kişi şüpheli olarak yer aldı.

        İddianamede bir numaralı şüpheli olarak Fethullah Gülen yer aldı. Gülen hakkında “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek”, “silahlı örgüt kurmak veya yönetmek” ve “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi.

        Gülen’in kaçak olduğu belirtilerek, iddianamenin mahkemece kabul edilmesi halinde tutuklanması da istendi. İddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan müştekiler arasında bulunurken, Başbakan Ahmet Davutoğlu mağdur olarak yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ