Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 60’ında bebek sevinci Gürcü cezaevinde bitti

        Kenan TAŞKIN / GAZETE HABERTÜRK

        1982’de evlenen Trabzonlu Cemal-Nazmiye Şahin çifti, yıllardır çocuk hasreti çekiyordu. Tedavilerden sonuç alamayan çift, Gürcistan’da özel bir kliniğe ‘taşıyıcı anne’ aracılığıyla çocuk sahibi olmak için başvurdu. Çift, taşıyıcı annenin hamile kalmasından bir süre sonra ise ikinci çocuk için girişimde bulundu. Mutlu haber yaklaşık 7 ay önce geldi. Dünyaya gelen kızlarına Ayla Naz adını veren karı-koca, Gürcistan’daki konsoloslukta bebeğe nüfus cüzdanı çıkarıp Türkiye’ye döndü.

        178 gün sonra ise diğer taşıyıcı anne doğum yaptı. Kızlarını İstanbul’daki teyzesine bırakıp Gürcistan’a giden çift, konsoloslukta “Cem Tuğra” adını verdikleri oğullarına kimlik çıkarmak istedi. Ancak bu talepleri reddedildi. Nedeni ise iki bebeğin doğumu arasında 180 gün fark olması şartıydı. Şahin çiftinin bebekleri arasında ise 178 gün vardı, bu nedenle sistem kayıt yapmadı. Bebeğin, Sarp Sınır Kapısı’ndan geçişine izin de verilmedi.

        Bunun üzerine Nazmiye Şahin, oğluyla yasadışı yollardan Türkiye’ye gelmeyi denedi. 17 Eylül’de Ardahan’ın Posof İlçesi kırsalından Türkiye’ye geçmeye çalışırken Gürcü güvenlik güçlerine yakalanan Nazmiye Şahin ‘sınır ihlaline teşebbüs’ten tutuklanırken, bebek ise koruma altına alındı.

        ‘DNA TESTİ ÇÖZECEK’

        60 yaşında yaşadığı babalık sevinci yarım kalan Cemal Şahin ise şimdi kara kara ne yapacağını düşünüyor. Yasal evraklara rağmen dertlerini anlatamamaktan yakınan Şahin, şunları söyledi: “Nüfus sistemi ‘yasal olmadığı’ gerekçesiyle kabul etmiyor. Başka birinin çocuğunu Türkiye’ye getiriyormuşuz gibi bir durum ortaya çıkıyor. DNA testi yaptıracağız, çocuğun benden olduğu ortaya çıkacak. Ancak astım hastası eşim 1 aydır tutuklu. Bir an önce onu oradan kurtarmam lazım.”

        YARDIM BEKLİYOR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’ndan yardım isteyen Cemal Şahin, “Aile olmak isterken yuvamı dağıttım. Çocuğumu yetiştirmek istiyorum” dedi. Yetkililer ise “Aile çocukların 2 farklı anneden dünyaya geldiğini belgelemesi durumunda nüfus kaydı yapılır” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ