Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara katliamında şüphelilerin sayısı 10'a yükseldi

        Edinilen bilgiye göre, soruşturmanın derinleştirilmesi sonucunda, haklarında, yokluğunda tutuklama kararı verilen Yunus Durmaz, Halil İbrahim Durgun, Hasan Hüseyin Uğur, Abdülmuttalip Demir, Burak Ormanoğlu, Metin Akaltın, Mehmet Kadir Cebeal, Deniz Büyükçelebi ve Hacı Ali Durmaz'ın yanı sıra bir şüphelinin daha aranmasına başlandı.

        Saldırının ardından tutuklanan ve serbest bırakılan şüpheliler haricinde, yakalanamayan 9 şüpheli bulunuyordu. Soruşturmayı yürüten savcılığın talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliği, bu şüpheliler hakkında "yokluğunda tutuklama" kararı vermişti.

        Bunlardan Yunus Durmaz'ın terör örgütü IŞİD'in sözde "Antep Emiri" olduğu, "Ebu Ali" kod ismini kullandığı belirlenmişti.

        Durmaz'ın deposundaki aramada, 6 kalaşnikof, bir susturucu aparatlı tabanca, 22 adet F1 tipi el bombası, değişik çap ve markalarda bin 683 mermi ve 8 fünye ele geçirilmişti.

        Örgütün ikinci adamı konumunda bulunduğu ileri sürülen Durgun'un ise Gaziantep'teki 4 deponun sahibi olduğu bilgisine ulaşılmıştı.

        CANLI BOMBALARI TAŞIYAN ARAÇ DURDURULMADI

        Bu arada, polisin canlı bombaları taşıyan aracı değil, ona öncülük yapan Yakup Şahin'in kullandığı aracı Adana sınırlarında durdurduğu öğrenildi.

        Şahin'in arama noktasını geçtikten sonra öncülük yaptığı araçtakilere mesaj attığı, gitmediğini anlayınca da onları uyarmak için U dönüşü yaptığı, bu sırada arkadaki aracın polis noktasını geçtiği, her araç tek tek kontrol edilmediği için canlı bombaları taşıyan aracın durdurulmadığı belirtildi.

        U dönüşü yapınca aynı kontrol noktasından ikinci kez geçen Şahin'in aracının yeniden durdurulduğu, şüphelenilerek arama yapıldığı, Şahin'in polise "Buraları bilmiyorum" diyerek, kontrol noktasından iki kez geçişini açıklamaya çalıştığı kaydedildi.

        AA

        ÖNERİLEN VİDEO

        Spor Bülteni - 19 Ekim 2026 (Beşiktaş ve Trabzonspor'da Kimler Eksik?)

        Dev Randevu: Trabzonspor - Beşiktaş! Zirveyi yakından ilgilendiren maç saat 20.00'de başlayacak! Trabzonspor'da kimler forma giyemeyecek? Beşiktaş'ta eksikler kimler? Thomas Reis'in 11 Tercihi Nasıl Olacak? V. Italiano'nun 11 tercihi nasıl olacak? Spor Bülteni'ni Selen Gül Dayıoğlu sundu.  

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ