Tutuklu hâkimler Yargıtay’da yargılanacak
'Paralel devlet yapılanması soruşturması'nda, 2 hakim için ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 16 yıla kadar hapis isteniyor
Giriş: 27.11.2015 - 10:05 Güncelleme:
Gökay USANMAZ/GAZETE HABERTÜRK
'Paralel devlet yapılanması'na yönelik soruşturmada, tutuklu şüphelilerin reddi hâkim talebini yetkisi olmadığı halde kabul ettiği ileri sürülen Hâkim Metin Özçelik ile salıverilmeleri yönünde karar veren Hâkim Mustafa Başer hakkında hazırlanan 2 iddianame, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “son soruşturmanın açılması”’ kararıyla Yargıtay’a gönderildi.
“Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “görevi kötüye kullanmak” ve “gizliliğin ihlali” suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 16 yıla kadar hapisleri istenen 2 hâkimin yargılaması, önümüzdeki günlerde Yargıtay’da yapılacak.
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ