Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP: AB, Türkiye’yi mülteci taşeronluğuna itiyor | Son dakika haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

        CHP Genel Merkezi’nde MYK toplantısı sürerken gazetecilere açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Haluk Koç, şunları söyledi:

        İKTİDAR SOPASI: (Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması) Özel Yetkili Mahkemeler kaldırıldı deniyor, ama Sulh Ceza Hâkimlikleri’nin bir ‘iktidar sopası’ olarak siyasi vesayet altında karar aldıklarına tanık oluyoruz.

        BRÜKSEL ZİRVESİ: (AB-Türkiye mülteci zirvesi) Her ne kadar AB ile ilgili bir yapay bahar havası yaşatılmaya çalışılsa da, o normların ne kadar dışında kaldığımızı gösteren uygulamalara Türkiye içerisinde sürekli tanık oluyoruz. Ayrıca AB, maddi bedelini ödeyip mülteci sorununu Türkiye’yi bir mülteci taşeronluğuna iterek halletmek istiyor.

        ELÇİ CİNAYETİ: Umarız Sayın Başbakan, ifade ettiği hususlara riayet eder ve bu konu faili meçhul olmaktan çıkarılır.

        RUSYA İLE KRİZ: AKP’nin, bu krizi kontrol etme ve yönetme noktasında doğru kanalları kullanmadığını açıkça ifade ediyoruz. Bu konuda önceliğimiz, tansiyonun düşürülmesi ve ilişkilerin mümkün mertebe tekrar rayına oturtulmasıdır. Bunun için CHP olarak üzerimize düşen her türlü katkıyı devlet ciddiyeti ve sorumluluğuyla sunmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

        DİYARBAKIR’A GİDİYOR

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yarın, hem öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ailesine, hem de olayda şehit olan iki polis nedeniyle Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne taziye ziyaretinde bulunmak için Diyarbakır’a gideceği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ