Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 'Adalet' 14 yılda geldi

        Mustafa ŞEKEROĞLU / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da 2001’de yaşanan tecavüze ilişkin dava, tam 14 yıl sonra bitti. Dava dosyasına giren iddialara göre 30 Ağustos 2001 gecesi gerçekleşen olay şöyle gelişti:

        Şile’de yaşayan 3 çocuk sahibi L.B., bir kadın arkadaşıyla gittiği barda eğlenirken 2 polis tarafından ‘Nataşa’ denerek ekip otosuna bindirildi. Arkadaşı da ekip otosunu takip etti. Polislerin, L.B.’yi bir otele götürdüğünü gören kadın hemen 155’i arayıp, durumu bildirdi. Oteli basan polis ekipleri, L.B.’yi ağlarken buldu, Kerem D. ve Benal D. gözaltına alındı.

        Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayın ardından tutuklanan polislerden Benal D. ilk duruşmada, Kerem D. ise yargılama sürerken tahliye edildi. Sanıklara birkaç kez verilen hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. 2013’teki son kararda Benal D. beraat etti, Kerem D. 11 yıl 4 ay hapse çarptırıldı. Yargıtay, 4 ay önce cezayı onayınca eski polis Kerem D., Avcılar’da yakalanıp cezaevine konuldu.

        Türkiye’nin aylarca dramını konuştuğu L.B., kararı HABERTÜRK’e değerlendirdi: “Ben hâlâ ölü gibi yaşıyorsam adalet yerini bulmamıştır. O 14 yıl hayatını yaşadı. Üç kişilerdi, diğer polisler nerede? Benim için böyle bir adalet yok.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ