Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayıp Hüseyin dede, kardaki ayak izi takip edilerek bulundu

        Zara'nın Kaplan köyüne bağlı Dereköy mezrasında yalnız yaşayan Hüseyin Dere, İmranlı ilçesine bağlı Türkeşlik köyünde yaşayan kızı Meryem Dağdelen'in yanına gitti.

        Bir hafta kızının evinde kalan Dere, dün sabah 09.00 sıralarında köyüne dönmek üzere yaya olarak yola çıktı. Dere'nin evine dönmemesi ve yakınlarının kendisinden haber alamaması üzerine durum jandarma ekiplerine bildirildi. İmranlı İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kubilay Yılmaz ile Zara İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nebi Taşdemir komutasındeki ekipler harekete geçti. Jandarma ekiplerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de destek verdi.

        Dere mezrasından yola çıkarak arama başlaten ekiplere köylüler de destek verdi. Zeminin karla kaplı olmasından yola çıkan ekipler, ayak izlerini takip etti. Yapılan takip sonucunda Hüseyin Dere, gece 01.20 sıralarında Zara'nın Müslümabat köyü, Kışladeresi mevkisinde bir kaya kovuğuna sığınmış halde bulundu. Jandarma aracına konulan Dere, Zara Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık durumu iyi olan Dere tedavisinin ardından taburcu edildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ