Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Umut Oran ifade verdi

        Eski CHP milletvekili Umut Oran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret ve tehdit" iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına talimatla ifade verdi.

        Avukatı Turgut Kazan ile birlikte Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında Bakırköy Adliyesine gelen Oran, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili yaptığı bir konuşmada hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla savcılığa ifade verdi.

        Oran ifadesinde, olay zamanı milletvekili olduğunu, aynı zamanda CHP genel başkan yardımcısı görevini yürüttüğünü belirterek, şunları kaydetti:''Parti görevi gereği seçim çalışmaları için Antalya'ya gittiğimde 17-25 Aralık soruşturmalarının sıcaklığıyla iktidar partisi Facebook ve Twitter'ı seçimlere 1 hafta kala yasaklamıştı. Genel olarak insanlarda bu hususların gerginliği de mevcuttu. Ben Antalya'daki 27 dakikalık konuşmamda bu tip uygulamaların demokratik ülkelerde olmayacağını sosyal medya yasaklamasının diktatörlükle yönetilen ülkelerde olabileceğini hatta o güne kadar 11 ülkede bu tip yasaklar uygulandığını, hepsinin diktatörlükle yönetilen ülkeler olduğunu anlattım."Kimseye hakaret etme gibi bir niyeti bulunmadığını ve söylemlerinin de parti politikası gereği, genel başkanının o günkü söylemleriyle uyumlu olduğunu anlatan Oran, bahis konusu dönemin seçim propaganda dönemi olduğunu anlattı.

        Oran hakkında, o dönem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Süleyman Soylu'nun avukatı vasıtasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 22 Mart 2014'te yaptığı konuşması nedeniyle, suç duyurusunda bulunulmuştu.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç yerinin Antalya olması sebebiyle dosyayı yetkisizlikle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ