Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fatih'te AVM'de fidye operasyonu

        Polis parayı alan ve kaçırdıkları işadamını teslim eden şüphelileri suçüstü yakaladı. Operasyon alıveriş merkezi güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

        FATİH'TE KAÇIRILDI

        1,5 yıl önce Suriye'deki savaştan kaçarak İstanbul'a yerleşen Saleh Y.(49), 14 Şubat'ta polise giderek eşinin ortadan kaybolduğunu kendisini arayanların fidye istediğini bildirdi. Saleh Y. “Eşim evden çıktı. Bir daha kendisinden haber alamadık. Daha sonra onun telefonundan arayan bir kişi hayatı karşılığında bizden 30 bin euro para istedi.ö diyerek şikayetçi oldu. Polis tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        POLİS ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE ŞÜPHELİLERE PUSU KURDU

        Gasp Büro Amirliği dedektifleri tarafından yapılan operasyonda polis “Dolaylı Müzakere Tekniğiö ni kullanarak kaçırılan işadamının ailesinden arayan fidyecilerin teklifi kabul etmiş gibi yapmalarını istedi. Polisin de takip ettiği pazarlığın ardından şüphelilere Fatih'te bir alışveriş merkezinde parayı almaları için randevu verildi. Filmleri aratmayan operasyon sırasında polis fidye pazarlığının yapılacağı alıveriş merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

        KAMERALAR OPERASYONU KAYDETTİ

        Yanlarında kaçırdıkları işadamı Marvan Y. ile birlikte parayı almaya gelen 3 kişi, bir masaya oturarak işadamının ailesinden parayı aldı. Şüphelilerden birinin masanın altından aldığı seri numaraları alınmış paraları cebine koymasının ardından operasyon için düğmeye basıldı. Bir anda harekete geçen polis ekipleri şüphelileri oturdukları kafeteryanın içinde kıskıvrak yakalandı. Olanları şaşkınlıkla izleyen Marvan Y. de kurtarıldı.

        ŞÜPHELİLERDEN İKİSİ TUTUKLANDI

        Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Şüpheliler, Suriye uyruklu Hannan V.(25), Gürcistan uyruklu Ağıl G.(30), ile Recep H.(26) sorguya alındı. Şüphelilerden Recep H.'nin daha önceden 2 kez dolandırıcılık suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildiler. Şüphelilerden Hannan V. ve Recep H. tutuklanırken diğer şüpheli Ağıl G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ