Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Turizmciyi "Sultanahmet de patladı hayırlı olsun" mesajı yakmış

        Yusuf DOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda 12 Ocak’ta gerçekleşen canlı bomba saldırısında 11 Alman turist hayatını kaybederken, 14 kişi de yaralandı. Patlama sonrası olayı aydınlatmak için çalışmalara başlayan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin ilk operasyonlarından biriyse Nişantaşı’nda gerçekleşti. Canlı bomba saldırısından bir gün sonra Şakayık Sokak’taki bir binaya düzenlenen baskınla, turizmci Leyla Ş. gözaltına alındı.

        ‘SULTANAHMET DE PATLADI, HAYIRLI OLSUN’ SÖZÜ YAKTI

        Leyla Ş.’yi DAEŞ’li terör örgütü üyesi ve canlı bomba Nabil Fadli ile bağlantılı olduğu iddiasıyla emniyete götüren süreç, iddiaya göre şöyle gelişti:

        Bir turizm şirketinde yöneticilik yapan Leyla Ş., Sultanahmet’te patlamanın olduğu günün gecesinde, yine kendisi gibi turizmci olan kadın bir arkadaşını telefonla aradı. Numarayı tuşlayan Leyla Ş., karşıdaki kadına yaşanan saldırıdan turizmin olumsuz etkileneceğini ima etmek için “Sultanahmet de patladı, hayırlı olsun” dedi. Ancak bu cümle ağzından çıkar çıkmaz, telefon karşıdaki kişi tarafından kapatıldı.

        ARADIĞI NUMARA İHBAR ETTİ

        Leyla Ş. telefonu kapattığında ise arkadaşına ait numarayı ararken telefon numarasının son rakamını yanlış tuşladığını ve tanımadığı birisini aradığını fark etti. Leyla Ş.’nin yanlışlıkla aradığı kadın ise duyduğu “Hayırlı olsun” sözü üzerine polise ihbarda bulundu. Bu ihbar Leyla Ş.’nin gözaltına alınmasına neden oldu. Son aranan numaraların incelenmesi ve ifadeler ile olay aydınlatıldı. Leyla Ş., canlı bombayla bağlantısı olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı.

        BİR KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

        Öte yandan patlamadan sonra düzenlenen operasyonların sonuncusu önceki gün düzenlendi. İstanbul’da yapılan operasyonda, canlı bomba Nabil Fadli ile bağlantısı tespit edilen Suriye uyruklu bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Suriyeli, sevk edildiği mahkemece ‘terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten’ tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ