Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da erzak vaadiyle dolandıran şüpheli yakalandı

        Bursa'da, erzak yardımı yapacağını söylediği temizlik görevlisi V.A.'nın cep telefon numarasını öğrenip kimliğinin fotokopisini alan Emrah S. (26), bu kişinin adına bankadan kredi çekmek isteyince yakalandı. Gözaltına alınan zanlının bu yöntemle daha önce 5 temizlik görevlisini dolandırdığı ortaya çıktı.

        Merkez Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan V.A.'nın yanına gelen ve kendisini devlet memuru olarak tanıtan Emrah S., iddiaya göre, V.A.'ya erzak yardımı yapacağını söyledi. Emrah S., "Sana cep telefonu ile 'krediniz onaylandı' yazılı mesaj gelecek. O bilgi gelince beni hemen ara" diyerek, cep telefonu numarasını öğrenip, kimlik fotokopisini aldığı V.A.'nın yanından ayrıldı. Bir süre sonra cep telefona gelen 'krediniz onaylandı' yazılı mesajdan şüphelenen V.A. bankayı aradı. Yaptığı başvuru sonucu istediği kredinin hazır olduğu bilgisi verilince polisi aradı.

        Polis, cep telefonundan yerini tespit ettiği Emrah S.'yi Yıldırım ilçesinde yakaladı. Yapılan sorgulamasında suçunu kabul ettiği bildirilen Emrah S.'nin, daha öncede benzer şekilde beş temizlik görevlisi adına bankadan 20 bin lira kredi çektiğini ortaya çıktı. Emrah S.'nin ifadesinde, "Onların kimliği ile kredi başvurusu yapıyorum. Onay çıkınca hazırladığım sahte kimlik ile parayı çekiyorum. Son işimde yakalandım" dediği öğrenildi.

        Sorgulaması tamamlanan Emrah S., 'Resmi evrakta sahtecilik' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından adliyeye çıkartıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ