Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da güvenlik koridoru kapatıldı
        1

        Diyarbakır Valiliği, 2 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağı ve operasyonların devam ettiği Sur İlçesi'ndeki 6 mahallede daha önce 3 kez ‘güvenlik koridoru' oluşturdu.

        2

        Beklenen tahliyeler olmaması üzerine kentin önde gelen sivil toplum örgütü temsilcileri Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile görüşerek, yasağın 24 saat kaldırılmasını istedi. Vali Aksoy, bunun mümkün olmacağını belirterek saat 15:30 ile 17:00 arasında son kez ‘güvenlik koridoru' oluşturulacağını söyledi.

        3

        Sivillerin tahliyesi ve terör örgütü mensupların teslim olması için operasyonlara ara verildi. Silahların susmasın ardından, Diyarbakir Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokakta tedbir alındı. Olası yaralı ve hastalara karşı zırhlı ambulans hazır bekletildi.

        4

        "ÇOCUKLARI CANLI KALKAN OLARAK KULLANMAYIN"
        Polis ekipleri defalarca anons yaptı fakat gelen olmadı. Polis ekiplerinden sonra da askeri araçtan "Kamu düzenin sağlanması ve sizlerin can güvenliğiniz için bizlere yardımcı olmanız gerekmektedir. Şu ana kadar çıkanlara yardımcı olundu.

        5

        Güvenlik güçlerimize teslim olan terör örgütü mensuplarının sağlık kontrolleri yapılmış diğer işlemleri de yapılmaya devam edilmektedir. Gerekli işlemler şeffafça yapıldı.

        6

        Operasyon bölgesinden çıkmak isteyen vatandaşlarımıza her türlü kolaylık sağlanmaktadır. Çocukları canlı kalkan olarak kullanmayın. Çocukların zarar görmesini biz de istemiyoruz. Niçin bunları teslim etmiyorsunuz. Biz de endişe ediyoruz. Çocuklar, zarar gördüğü taktirde sizler, vicdani, ahlaki ve yasal olarak sorumlu olacaksınız.

        7

        Operasyon bölgesinden çıkmak isteyen, kadın, çocuk ve yaşlı vatandaşlar ile diğer şahısların güvenli bir şekilde çıkmasını sağlamak için her türlü önlem alınmıştır. Operasyon bölgesinden tahliyeniz sağlanarak her türlü ihtiyacınız sağlanacaktır" şeklinde anons yapıldı. Ancak yapılan tüm çağrılara rağmen belirlenen saate güvenlik koridorunu kullanarak çıkan hiç kimse olmadı. (Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ