Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sıcaklıklar mevsim normallerinin 12 derece üzerinde!
        1

        GAZETE HABERTÜRK

        İstatıstıklere göre şubat ayını 150 ile 400 santimetre arasında karla geçiren Uludağ’daki kayak pistlerinin bazılarında toprak göründü ve kar kalınlığı 40 santimetreye kadar düştü.

        2

        Yılın ortalama 180 gününü karla kaplı geçiren Uludağ’da da hava sıcaklığının 13 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

        3

        Türkiye bazı bölgelerde son 60 yılın en sıcak şubat ayını yaşıyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 12-13 derece üzerinde seyrediyor.

        4

        Uzmanlara göre önümüzdeki yaz son 80 yılın en sıcak yazı olabilir. Kış turizminin merkezi Uludağ’da ise kar eridi, toprak göründü.

        5

        İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, bu yıl şubat ayında 60 yıllık sıcaklık rekorunun kırıldığına dikkati çekti. Şen, “Daha önce İstanbul’da şubat ayına ait rekor 23.2 dereceydi, bu sene 24 derece ile rekor kırıldı.

        6

        Şubat ayında sıcaklık mevsim normallerinin 12-13 derece üzerinde seyretti. Bu senenin rekorlar yılı olacağını düşünüyorum’’ dedi.

        7

        2016’nın son 80 yılın en sıcak yılı olabileceğini belirten ve “İstanbul’da sıcaklık rekorları kırılacak” ifadesini kullanan Şen, şöyle konuştu: “2000 yılında rekor 41.2 dereceydi. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında sıcaklıkların rekor seviyelere ulaşacağını öngörüyoruz. Kimi günler hissedilen sıcaklık 50 dereceye yaklaşacak. Sıcaklık Sivas, İç Anadolu ve batı bölgelerinde etkili olacak.’’

        8

        Meteoroloji Mühendisleri Odası İkinci Başkanı Ahmet Köse de 2016’nın geçen yıldan daha sıcak geçeceği kaydederek, “Uluslararası iklim tahminlerine göre sıcaklıklar mayıs ayına kadar sürecek” dedi.

        9

        YAĞMUR GELİYOR

        Yarından itibaren yurdun batısı yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklıklar 6-7 derece düşecek. Yarın Ege ve Marmara, perşembe günü ise Doğu Anadolu dışında tüm yurtta yağış görülecek.