Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Genelkurmay Başkanlığı şehit ailelerini Ankara'ya davet etti

        Genelkurmay Başkanlığı, 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle yurdun dört bir yanındaki şehit ailelerini, 16-19 Mart tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecekŞehitler Günü'ne davet etti.

        Bu çerçevede şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç'ın Elazığ'daki baba evini ziyaret eden 8'inci Kolordu Kurmay Başkanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun, şehit annesi Şeriban ve babası Ahmet Kılıç'ı evinde ziyaret ederek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın davet ve mesajını iletti.

        Genelkurmay Başkanlığı, Çanakkale, Kore, Kıbrıs savaşları ile görevi sırasında bölücü terör örgütü ile mücadele hayatını kaybetmiş 30 şehidin 62 yakınını, 16-19 Mart 2016 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek Şehitler Günü etkinliğine davet etti. Asker, savcı, polis, öğretmen ve köy korucusu şehitleri ailelerini Ankara'da ağırlamak isteyen Genelkurmay Başkanlığı, yurdun dört bir yanındaki şehit ailelerine mesaj ve davetiye gönderildi.

        Genelkurmay başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitler gününe davet edilen şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç'ın Elazığ'da yaşayan anne ve babasının evine gelen 8'inci Kolordu Kurmay Başkanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun eşi Gülten Altun, Personel Şube Müdürü Personel Albay Atilla Yıldıran, Genel Sekreter Piyade Albay Okan Karaseyfioğlu, Ahmet ve Şeriban Kılıç çiftini Doğukent Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret etti.

        GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL AKAR'DAN MESAJ VE DAVET

        Kurmay Başkanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın gönderdiği davetiye metnini okudu. Davet metninde Genelkurmay Başkanı Akar'ın, "Sayın Kılıç ailesi bayraklaşan vatan toprakları üzerinde devletimizin bekası, ülkemizin ve milletimizin egemenliği ve bağımsızlığı için yurt içinde ve yurtta sulh cihanda sulh anlayışı ile yurtdışında vatan, millet ve bayrak sevgisi ile kutsal vatan hizmeti ile görevlerini ifa ederken şehadet mertebesine yükselen kahraman silah arkadaşlarımız, milletimizin gönlünde en saygın yerlerini almışlardır.

        Asırlardır ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışı ile yürüdüğümüz bu yolda, takdire şayan cesaretleri ve yazdıkları kahramanlık destanları ile yüce milletimizin gönlüne ve hafızasına kazınan şehitlerimiz, millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve sahip olduğumuz şanlı geçmiş ile aramızdaki güçlü bağın en önemli sembol yıldızlarıdır. Ulaşılabilecek en yüce mertebe olan şehitlik onuru ile ebediyete intikal eden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değerli mensubu, kahraman silah arkadaşımız oğlunuz şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç'ın aziz hatırası bizler tarafından devamlı saygı ve övgü ile anılacaktır. Ruhu şad olsun.

        Aziz hatıralarını gönlümüzde sonsuza kadar yaşatacağımız kahraman şehitlerimizi yad etmek için 16-19 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 18 Mart Şehitler Günü etkinliğinde siz değerli şehit ailemizi de aramızda görmekten mutluluk duyar, saygılarımı sunarım" denildi.

        "ŞEHİT HABERLERİNİ DİNLERKEN GÖZYAŞLARIM KURUMUYOR"

        Şehit Binbaşı Zafer Kılıç'ın babası Ahmet Kılıç da konuşmasında. şehit haberlerini dinlerken gözyaşlarının kurumadığını belirterek, "Bertaraf ederlerdi bunları, memlekete huzur geleydi. Şehitlerimizin haberlerini dinlerken gözyaşımız kurumuyor. Çünkü o anları biz yaşadık. Allah kendilerine sabır vere. Komutanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Komutanımızdan aşağıya kadar, er arkadaşımıza kadar hepsine teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun, Allah yardımcıları ola. Cenabı Allah bir an önce sağlık ve selamet içinde, Türkiyemizin gelişmesini temenni ederim Allah'tan. Duamız onlarla beraber. Allah razı olsun kendilerinden. Allah'a emanet olalar" dedi.

        "ŞEHİT ANNESİ OLMAK GÜZEL AMA ACISI ÇOK FARKLI"

        Şehidin annesi Şeriban Kılıç, evini oğlunun fotoğrafları ile süslediğini göstererek, "Hiç konuşamayacağım ki yavrum. Ne diyeyim ki ben? 8 senedir, 8 gün gibi. Her gün evimde güller açmış, onun fotoğrafları ile süslemişim. Her gün aynı acı. Hiç bitmedi. Gittikçe tazeleniyor. Gittikçe hiç konuşamıyorum.

        Şehit annesi güzel bir şey ama acısı çok farklı. Hiç kapanmayan bir yara, hiç iyileşmeyen. Gülsem de, konuşsam da, yesem de, içsem de, gezsem de. Dört sefer hacca gittim ama Zafer her şeyimi bitirdi. Çok güzel, mutlu bir hayatım vardı. Dört çocuğum vardı. İki erkek, iki kız. Hepsini evlendirmiştim, okutmuştum, hacca gidip gelmiştim. Dedim bundan sonra gezeceğim. Ama Zafer hep mutluluğumu bitirdi. Daha da mutlu olamam ki zaten. Daha olamam geçti. Yara gittikçe kanıyor, gittikçe kanıyor. Özlem çok. Her gün diyorum Zafer'im, gülüm benim, yakışıklım sen neredesin? Hele bir gün de söyle, 'anne ben buradayım.' Sesini duyayım. Bilmiyorum ki konuşayım. Bildiklerimi de unutmuşum. Hiç şakası yok. Ama imkan yok. Anne bir farklıdır. Babada, bacıda, kardeşte yanar ama anne. Ben hiçbir gün bir dakika bir saat unutmamışım. Hacı efendi diyor daha yeter deli olursun, akıldan olursun felç geçirirsin. Ama Zafer yok, ben yaşıyorum. Ben Zafer'e Yasin okuyorum ama Zafer bana okuyacaktı" dedi.

        18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ ŞEHİT BİNBAŞI ZAFER KILIÇ'IN 46'INCI YAŞ GÜNÜ

        Şehit Binbaşı Zafer Kılıç, 18 Mart 1970 tarihinde yani bir şehitler gününde Elazığ'ın Keban İlçesi'nde dünyaya geldi. 23 Şubat 2008 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a düzenlediği sınır ötesi Güneş Harekatı'nda birliğinin bulunduğu tepeye, bölücü terör örgüt mensuplarınca havan atışı yapılması sonucunda şehit olmuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ