Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Savcı itiraz etti, hakimlik 21 kişinin yakalanmasını istedi

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        Hakkında yakalama kararı bulunan avukatlardan Hüseyin Boğatekin, İstanbul Adalet Sarayı'nda gözaltına alındı.

        SERBEST KALMIŞLARDI

        İstanbul Polisi tarafından PKK terör örgütüne yönelik operasyonda 9'u avukat 31 kişi gözaltına alınmıştı. Savcılık sorgularının ardından aralarında avukatların da bulunduğu 27 kişi, PKK terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanma talebi ile İstanbul nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. 2'si avukat 4 kişi ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. 27 kişi ise 1.Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Hakimlik serbest kalan 27 kişiden 13'ü hakkında yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.

        İTİRAZ EDİLDİ

        Soruşturmayı yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı hakimlik kararına itiraz etti. İtirazda hakimlik sorgusunun ardından serbest bırakılan 27 kişinin yakalanarak, tutuklanması istendi.

        YAKALAMA KARARI ÇIKTI

        Savcılığın itirazını bir üst mahkeme sıfatıyla aynı gün karara bağlayan İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği aralarında avukatların da bulunduğu 21 kişi hakkında 'delilerin henüz tam toplanmamış olması ve organize bir şekilde şüphelilerce karartılma ihtimali bulunduğu ile atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile kanunda öngörülen ceza miktarını' gerekçe göstererek tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ