Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Aydın Doğan'a hakaretten yargılanan Cem Küçük, beraat etti

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a, "İhanetin Net Görüntüsü ve Bavullarla Taşınan Paralar" başlıklı köşe yazısı ile hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan gazeteci Cem Küçük, 'suçun unsurları oluşmadığı' gerekçesi ile beraat etti.

        İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya 'alenen hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Cem Küçük ile şikayetçi Aydın Doğan katılmadı. Küçük ve Doğan'ı avukatları temsil etti.

        HAKARET İÇEREN YAZILARINI SÜRDÜRMEKTEDİR

        Aydın Doğan'ın avukatı Şehnaz Yüzer, Cem Küçük'ün cezalandırılmasını talep ederek "Sanık bir önceki celsede savunmasında gazetecilerin istediklerini yazabilecekleri yolunda açıklama yapmıştır. O tarihe kadar sanık tarafından yazılmış haksız isnat içeren 9 yazı vardır. Savunmasını yaptığı tarihten sonra da aynı içerikte 6 yazı daha yazmıştır. Sanık ceza almayacağından öyle emindir ki bu hakaret içeren yazılarını sürdürmektedir. Sanık ısrarla müvekkile yönelik hakaret içeren ve özellikle Samsonite bavul içerisinde taşınan paralardan söz eden yazılarına devam etmektedir" dedi.

        "BERAATİNE KARAR VERİLSİN"

        Cem Küçük'ün avukatı Asiye Demirel ise "Müvekkilimin bir köşe yazarı olduğu dikkate alınmalıdır. Köşe yazarı olarak müvekkil tarafından yazılan yazıda sözlerin sadece sözcük anlamı değil, mecazi anlamı da değerlendirilmelidir. Beyanın sert olduğu yönündeki açıklamaya katılıyoruz. Ancak bunların sert olması, bu açıklamalar nedeniyle sanığın yargılanmasını gerekli kılmaz. Sonuçta sanık köşe yazarı olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM) kararlarında yer alan değer yargılarını bildirmiştir. Bu nedenle müvekkilin beraatine karar verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

        BERAAT ETTİ

        Duruşma sonunda mahkeme, mevcut mevzuat çerçevesinde hukuka uygunluk nedenlerinin olduğunu bildirerek, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Cem Küçük'ün beraatine karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ