Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Çocuklarımıza yapılanların hesabını soracağız

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'daki cinsel istismar iddialarına ilişkin "O davayı yakından izleyeceğiz. Çocuklarımıza yapılan muamelenin hesabını sonuna kadar soracağız. Hiçbir çocuğu, koruma alanımızın dışında bırakmayacağız." dedi.

        Çeşitli temaslar için Zonguldak'a gelen Kılıçdaroğlu, Devrek ilçesinde bir çay bahçesi önünde vatandaşlarla bir araya gelerek hazırlanan kahvaltıya katıldı.

        Kendisine ikram edilen simidi eline alan Kılıçdaroğlu, "Devrek'in simidinden başlayacağız da 'Gazeteciler Kılıçdaroğlu malı götürüyor?' diyecekler" şeklinde espri yaptı.

        Kılıçdaroğlu, parti otobüsüyle vatandaşları selamlayarak gittiği Gökçebey ilçesinde, partisinin ilçe başkanlığının açılışını gerçekleştirdi.Çıkışta karşılaştığı annesinin kucağında taşıdığı 4 aylık Ecem İz Oktay'a parti rozeti takan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara ve esnafa karanfil dağıttı, bazı kişilerin sorunlarını dinledi.

        Daha sonra Çaycuma ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Seka Caddesi'nde belediye başkanlığı tarafından düzenlenen temel atma ve açılış törenine katıldı.CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

        "Kuşkusuz bugün güzel bir gün ama emin olun yüreğimizi yakan olaylarda olmuyor" şeklinde dili sürçen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

        "Dün iki şehidimiz daha geldi. Yüreğimiz burkuluyor. İçimiz acıyor. Gencecik fidan gibi çocuklarımız toprağa veriyoruz. Acı olan şudur, çocukların babalarını toprağa verdiği bur süreçten, babaların çocuklarını toprağa verdiği bir sürece geldik. Evlat acısı yaşıyor şehitlerimizin anne ve babaları. Hepimizin düşünmesi gereken belli konular var. Neden Türkiye bu hale geldi? 14 yıldır terörsüz bir Türkiye devraldınız, bugün Güneydoğu'da şehirler silah deposu haline geldi, neden? Kim getirdi bu hale, kim yönetiyordu bu ülkeyi, kim başbakandı, kim Bakandı, kim içişleri bakanıydı? Bunların tamamının sorgulanması lazım. Kimsenin kahramanlık edebiyatı yapma gibi bir hevesi olmasın. Bu ülkenin fakir fukara çocukları şehit olarak geliyor. Ankara'daki beylerin hangisini çocuğu o bölgelere gitti. Hangisi gitti o bölgelerde çarpıştı. Onlar Ankara'da oturdular keyiflerine baktılar. "

        "O DAVAYI YAKINDAN İZLEYECEĞİZ"

        Kılıçdaroğlu, Karaman'daki cinsel istismar iddialarına ilişkin davanın bugün görülmeye başlandığını hatırlatarak, "O davayı yakından izleyeceğiz. Çocuklarımıza yapılan muamelenin hesabını sonuna kadar soracağız. Hiçbir çocuğu, koruma alanımızın dışında bırakmayacağız. O evlatlar bizim de evlatlarımızdır. Onlara sahip çıkmak sadece benim değil, Türkiye'nin gönül borcudur. Hep beraber sahip çıkacağız o çocuklarımıza." ifadesini kullandı.

        "CHP'li belediyeleri ne iş yapıyor" diye hep söylendiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yerel yönetimlerde nerede bir ilk varsa o ilklerin sahibinin CHP'li belediyeler olduğunu bildirdi.

        DOKUNULMAZLIK TARTIŞMALARI

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, son günlerde dokunulmazlık konusunun gündemde olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

        "Bizim CHP olarak görüşümüz şu, kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık olmasın. Neden korkuyoruz biz, hangi gerekçeyle dokunulmazlığa 'efendim şu olsun bu olsun' demiyoruz. Açık ve net söylüyoruz, kürsü dokunulmazlığı hariç, dokunulmazlık kalksın. Geldi, 'Dokunulmazlığı kaldıracağız' diyorlar. Ama Çaycumalılar bir şeyi unutmayın Kemal Kılıçdaroğlu ve onun milletvekilleri diyor ki 'bizim dokunulmazlığımızı kaldırın', 'kaldıracağız' diyorlar. Ama Davutoğlu diyor ki 'benim dokunulmazlığımı kaldırmayın ben dokunulmaz olayım'. Şimdi ben Ahmet Davutoğlu'na Çaycuma'dan 'hodri meydan' diyorum. Ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum, yiğitsen sen de kaldır. Adam gibi adamsan kaldırırsın dokunulmazlığı, neden korkuyorsun sen? Ahmet Davutoğlu dokunulmazlığının kaldırılmasından niçin korkuyor? Ben size söyleyeyim, terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı için korkuyor. Ya birisi gelir yakama yapışır, 'sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptın' derse, ben ne diyeceğim. Onun için korkuyor. Ben de söylüyorum zaten. Sen ve arkadaşların terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptınız. Bir ilçede kamyon üzerinde kalaşnikof dağıtılacak, Valiye talimat verecekler, 'bunlara kimse dokunmasın'. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Soracağız hesabını hiç kimse endişe etmesin."

        Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincelerinin olmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Sadece açık ve net söylüyoruz. Biz dokunulmazlıklarla ilgili düşüncemizi söyledik. Sayın Davutoğlu, sen ve bakanların, yolsuzluk yapan bakanların, onların da dokunulmazlıklarını kaldır. 'Yolsuzluk yapanların önüne yatma' diyoruz. Hırsızlık yapan adamın mecliste ne işi var? Yolsuzluk yapan adamın mecliste ne işi var? Yapmadıysan yargının karşısına çık. Ama abisi izin vermez, çünkü vesayet altındadır." diye konuştu.

        "KÖMÜRLERİN TAMAMINI BİZİM İŞÇİLERİMİZ ÇIKARACAK"

        Kılıçdaroğlu, eskiden taş kömüründe çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "Şimdi neredeyse işçi kalmadı. CHP iktidarında söz verdim Zonguldaklılara, o kömürlerin tamamını bizim işçilerimiz çıkaracak, hepsine istihdam kapısı açacağım, göç vermeyecek Zonguldak, göç alan bir kent olacak. Yıllardır Filyos Vadisi diye bir projeyi söylüyorlar. Bir türlü bir şey olmadı. Filyos Vadisi projesini takip ediyoruz. O proje kapsamında ayrı bir üniversitenin de kurulması lazım. Göreceksiniz bu bölgeye hayat katacak. CHP'yi iktidar yaparsanız, göreceksiniz o projeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz." ifadesini kullandı.

        Çaycuma Belediye Bakanı Bülent Kantarcı da ilçedeki mevcut belediye binasını geçmişte belediye başkanlığı yapan babasının inşa ettirdiğini, şimdi kendisinin de yeni bir bina yaptırmasının ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu kaydetti.

        Kılıçdaroğlu, Kantarcı'ya Beşiktaş Belediyesince hibe edilen yol süpürme aracının anahtarın verdi.

        Kantarcı'nın plaket takdim ettiği Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, edilen duanın ardından butona basarak yeni belediye binasının temelini attı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ