Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Damper bir anda açıldı

        Alınan bilgiye göre, Erzincan-Erzurum karayolunun 40. kilometresi Mutu Tünelleri mevkisinde yapımı süren Erzincan-Tunceli kavşağına drenaj malzemesi döken Ali Külçe (54) yönetimindeki 06 DE 2104 plakalı kamyonun damperi, hareket halinde iken henüz belirlenemeyen bir nedenle açıldı.

        Damperi alt geçide takılan kamyonun şoför kısmı, çarpmanın şiddetiyle yukarı doğru kalkarak tavana çarpıp ezildi. Kamyonun içerisinde sıkışan Külçe, kaza yerine gelen kepçe yardımıyla camlar kırılarak çıkarıldı.

        Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Külçe'nin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

        Kazanın ardından Erzincan-Tunceli yol kavşağında ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.Alt geçide sıkışan kamyon, olay yerine gelen iş makinelerinin yardımıyla yaklaşık 4 saatte çıkarıldı.

        Sürücü Külçe'nin çalışma arkadaşı Fahri Kaya, yaşanan olaya ilişkin şunları anlattı:

        "Arkadaş yanımıza drenaj malzemesi getirdi. Malzemeyi yanımıza boşalttıktan sonra tekrar şantiyeye dönüyordu. O esnada bir ses duyduk. Damper yanlışlıkla kalkmış, arkadaşta alt geçitten geçerken buraya takılmış. Kepçeyi getirip kamyonun camını kırarak arkadaşı aldık. Hemen ambulansı aradık ve geldi. Arkadaşımızı yaralı olarak hastaneye gönderdik."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ