Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP, Antalya'da kampa girdi

        HABERTURK.COM

        CHP, Antalya'da 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nı düzenliyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı toplantıda dokunulmazlıklar konusu ve gelecek dönem nasıl hareket edileceği masaya yatırılacak.

        CHP, 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı düzenliyor.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki dokunulmazlık oylamalarının ardından eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Antalya'ya geldi.

        DOKUNULMAZLIK DEĞERLENDİRİLECEK

        İlk olarak milletvekilleriyle bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıklarla ilgili en kapsamlı değerlendirmeyi burada yapması bekleniyor.

        CHP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına "evet" demesi, kulislerde referandumun ülkeyi yıpratacak bir sürece sokacağının çekincisi olduğu konuşuluyor.

        ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM KONUŞULACAK

        Toplantıda ayrıca gelecek yasama yılında izlenecek yol haritası da belirlenecek. Yarın ise CHP Parti Meclisi ile bir toplantı yapılacak. Burada da dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından neler yaşanabileceği görüşülecek.

        CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığı kısa birkonuşma sonrası,basına kapalı devam edecek toplantının saat 18.00'e kadar sürmesi bekleniyor.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN YUMURTALI PROTESTOYA İLK TEPKİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara'da şehit cenazesinde uğradığı yumurtalı protestoyu anlattı. Kılıçdaroğlu, "Bir kişi önce bu şehit cenazesinde 'Sizin ne işiniz var' diye soru sordu. Arkasından protestolar gelmeye başladı. Ceplerine yumurta koyup şehit cenazesine gelmişler. Niçin, şehidin cenazesini kılmak için değil, şehidi istismar etmek için geliyorlar. Yumurta atıyolar. Şehitlere saygısızlık bir terör eylemi. Savcılara çağrıda bulunuyorum; ey emniyet, ey savcılar bu alçaklığın hesabını sormalısınız. 'CHP'nin terörle bağlantısı var' diye bunu halkın kafasına yerleştirmeye çalışıyorlar. CHP'yi terörle bir göstermek isteyenler namussuz, alçak, şerrefsiz insanlardır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ