Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yumurta attılar

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Kocatepe Camii'ndeMardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım ve Van'da şehit olan Uzman Çavuş Özgür Kara için düzenlenencenaze töreninde yumurtalı protestoya uğradı.

        Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazında bazı vatandaşlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

        Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım ve şehit Uzman Çavuş Özgür Kara için cuma namazının ardından Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı.Cenaze namazına şehitlerin yakınlarının yanı sıra AK Parti Genel Başkan adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

        Kılınan cenaze namazı sonrası bazı vatandaşlar Kılıçdaroğlu'na yumurtalı tepki gösterdi.

        Kılıçdaroğlu, "Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten alıkoyamaz" dedi.

        Olay sonrasında 1 kişi gözaltına alındı.

        ANTALYA'DA İKİNCİ PROTESTO

        Antalya Serik ilçesi, Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilecek kampta partisinin milletvekilleriyle buluşacak olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Antalya Havalimanı'nda CHP İl Başkanı Semih Esen, ilçe belediye başkanları ve partililer karşıladı.

        Karşılamada partisinin Kepez İlçe Başkanlığınca üzerinde "Hayat itaat edenlerin değil direnenlerindir. Yanındayız PİRO" yazılı pankart açıldı.

        Kılıçdaroğlu'nun partilileri selamladığı sırada bir vatandaş, yanına gelerek "Ben heykeltıraşım ve benim hayatımı mahvettiniz" diye tepki gösterdi. Bu sırada Kılıçdaroğlu'nun da "Ne oldu ya?" diye yanıt verdiği kişi, korumalar tarafından uzaklaştırıldı.

        Kılıçdaroğlu'nun kendisini bekleyen araca binmesinin ardından bazı partililer, korumalar tarafından bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılan kişiye "Şov yapma" diyerek tepki gösterdi. Protestocuya yumruk atan partilileri polis ekipleri engellemeye çalıştı.

        Polis aracına bindirilen kişi, ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

        "BU CHP VE KILIÇDAROĞLU HAYATIMI MAHVETTİ"

        İsminin Ragıp Çeçen olduğunu belirten kişi, polis aracına bindirilirken yaptığı açıklamada, "Bu CHP ve Kılıçdaroğlu hayatımı mahvetti. Ben heykeltıraşım. İzmir'de heykel yaptım. Karabağlar Belediye Başkanı'na 1,5 milyon lira rüşvet verdim. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu'na da ihbar ettim." dedi.

        Çeçen, partililerin tepkisini sürdürmesi üzerine polis aracına bindirildi. Kılıçdaroğlu ise konaklayacağı Belek Turizm Merkezi'ndeki otele ayrıldı.

        İki gün sürecek kampın yarın açılışında konuşacağı öğrenilen Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin üç ayda bir gerçekleştirdiği Parti Meclisi'ni de toplayacağı bildirildi.

        SERBEST BIRAKILDI

        Korumalar ve polis ekipleri taraflarından gözaltına alınarak alandan uzaklaştırılan Çiçen, adliyeye sevk edilerek savcılık tarafından ifadesi alındı. Gece 23.30'a kadar savcılığa ifade veren Çiçen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hiçbir CHP'linin kendisinden şikayetçi olmaması nedeniyle serbest bırakıldı.

        Çiçen, "Kılıçdaroğlu'na sesimi duyurmak ve benden şikayetçi olması için bu eylemde bulundum. Şikayetçi olsun da CHP'li belediye tarafından nasıl mağdur edildiğim adalet karşısında ortaya çıksın istedim. Ancak Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hiçbir CHP'li benden şikayetçi olmadı. Savcıya her şeyi anlattım. Şikayetçi olunmadığı için serbest kaldım" dedi.

        Öte yandan, Kılıçdaroğlu dün, Antalya'ya gelmeden önce Ankara Kocatepe Camii'nde Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım ve Van'da şehit olan Uzman Çavuş Özgür Kara için düzenlenen cenaze töreninde yumurtalı protestoya uğramış bir kişi gözaltına alınmıştı.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ