Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adnan Menderes, 27 Mayıs'ın yıldönümünde anıldı

        AK Parti İl Başkanı Selim Temurci'nun da aralarında olduğu AK Partililer, Demokrat Partili bir grup ve Adnan Menderes Dernekler Federasyonu üyeleri, 27 Mayıs 1960 darbesinin 56. yıldönümünde Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı andı.

        KURAN-I KERİM OKUNDU, DUA EDİLDİ

        Topkapı'daki Anıt mezarlara gelenler, darbenin ardından tutuklanıp 17 Eylül 1961 tarihinde idam edilen dönemin başkanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı andı.

        Kuran-ı Kerim okunarak başlanan anmada dualar edildi. Son olarak Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci basın mensuplarına açıklama yaptı. 27 Mayıs darbesini lanetlemek için Anıt Mezar'da olduklarını belirten Temurci, " 'Adnan Menderes niçin idam edildi' sorusunu bugün bu millet tekrar tekrar soruyor. 1950'ye kadar bu ülkede her türlü zulmün yaşandığı, adete camilerin ahıra dönüştürüldüğü, ezanların yasaklandığı, hacca bile gitmenin yasak olduğu bir ülkede, özgürlüklerin, inancın, kalkınmanın önünü açan bir Başbakan niçin idam edildi sorusunu bugün bu ülkede yaşadığımız şartları dikkate alarak, bu soruyu sormamız gerekiyor. İdam edilen milletin kendisidir, milletin iradesidir"dedi.

        CHP'YE ELEŞTİRİ

        "Menderes'i dar ağacına götüren, adeta bu ülkede milletin değerleriyle mücadele eden anlayış, CHP zihniyeti, işbirlikçi aygıt olarak önümüzdeydi" diyen Temurci, "Bugün de ağızlarından , dudaklarından kan damlayanlar, aynen 1960'da olduğu gibi şartlar hazır hale gelirse, darbe meşru olur deme sevdasında, şartları hazır hale getirmek için var güçleriyle çalışıyorlar. Ama hamdolsun, Adnan Menderes'in özgürlükçü, kalkınmacı zihniyetini bugün bu topraklarda seslendiren Ak Parti var, millet var, demokrasi var, sağlam bir millet iradesi var. Ak partinin ve milletin sesi bu topraklarda güçlü oldukça bu ülkede bir daha darbe olmayacaktır" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ