Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rüzgar Çetin’in davasında ‘kemer’ ve ‘alkol’ tartışması

        Veli SARIBOĞA / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Beşiktaş’ta 29 Ocak’ta lüks otomobiliyle polis otosuna çarpıp polis memuru Fatih Alagöz’ün ölümüne, Emre Tetik’in yaralanmasına neden olan Rüzgar Çetin, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Duruşmada, Çetin’in avukatlarının talebi üzerine İTÜ Öğretim Üyesi Prof Dr. Turgut Özaktaş ile Doç. Dr. Selman Bayoğlu tarafından hazırlanan özel bilirkişi raporu okundu. Bilirkişi raporunda, ‘asli kusurlu’nun Çetin olduğu ancak polis memurlarının da emniyet kemeri takması halinde ölüm ve yaralanmaların meydana gelmeyeceği belirtildi.

        ŞEHİDİN EŞİNDEN TEPKİ

        Şehit polis Fatih Alagöz’ün ailesinin avukatı Yılmaz Aboşoğlu, “Her şey kameralar önünde gerçekleşmiştir. Sanık 0.90 promil alkollüdür. Yavaş gitmiyor, makas atarak süratle ilerliyor. Raporun dikkate alınmamasını talep ediyorum” dedi. Rüzgar Çetin’in avukatı Mehmet Uysal ise bilirkişi raporunu örnek gösterip “Emniyet kemeri takılsaydı ölüm olmazdı” ifadesini kullandı. Bu sözlere şehit polisin eşi Özlem Alagöz, “Alkol almasaydı kaza da olmazdı” diye tepki gösterdi. Çetin’in avukatı Uysal, kazada yaralanan polis memuruyla konuşup helalleştiklerini, şehit polis memurunun ailesiyle helalleşmek için bir araya gelmeye dahi cesaret edemediklerini söyledi.

        ÇETİN AĞLADI

        Bunun üzerine Özlem Alagöz, “Helalleşmek istemiyoruz. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. Sanık Rüzgar Çetin, alkollü olmadığını, sadece meyve kokteyli içtiğini belirterek, “Kimseye bir şey olmasını istemezdim. Keşke yer değiştirebilseydim” diye konuştu. Çetin’in ağladığı görüldü. Çetin ve avukatlarının tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, kusur oranının tespit edilerek rapor hazırlanması için dava dosyasının Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi. Duruşma 29 Temmuz’a ertelendi. Çetin için 22 yıla kadar hapis isteniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ