Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika: Ebru Gündeş'e zorla getirme kararı

        HAYATİ ARIGAN- İSTANBUL

        Ebru Gündeş Reza Zarrab
        Ebru Gündeş ve Reza Zarrab'ın mahkemelik olan yalısı...
        Ebru Gündeş ve Reza Zarrab'ın mahkemelik olan yalısı...

        Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri şikayetçi Hakkı Sağlam ve Hüseyin Sağ ile Reza Zarrab ve Ebru Gündeş'in avukatı Ayten Hiçyılmaz katıldı. Duruşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından ikiz yalıdaki aykırılıkların giderilmemiş olduğunu ve mevcut durumu aynen koruduğunu belirten yazının gönderildiği ve dosyaya konulduğu belirtildi.

        Şikayetçiler, ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab'ın bu dosyadan da tutuklanmasını talep etti. Ebru Gündeş'in avukatı Ayten Hiçyılmaz, Ebru Gündeş'in hasta olduğuna dair sağlık raporunu mahkemeye sundu. Mahkeme hakimi, Ebru Gündeş'e usulüne uygun tebliğ yapılmasına rağmen rahatsız olduğundan bahisle doktor raporu verdiğini, sanatçının geçen celse de yurt dışında olacağına dair mazeret dilekçesi verdiğini dikkate alarak, mazeretinin reddine ve bir dahaki celse zorla getirilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, zorla getirmeyi yerine getirmeyenler hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı ihtarını yaptı.

        HANGİ EYALETTE TUTUKLU?

        Şikayetçilerin, Reza Zarrab hakkındaki tutuklama talebini reddeden mahkeme, ABD'de tutuklu bulunan Sarraf hakkında Adalet Bakanlığı'na yazı yazılarak hangi eyalette tutuklu bulunduğunun sorulmasını istedi. Mahkeme, ABD ile Türkiye arasında adli işbirliğine ilişkin genelge hükümlerince kaçak yalı dava dosyasının İngilizce'ye çevrilerek Reza Zarrab'ın savunma ve delillerinin istenmesine de karar verdi. Mahkeme, Sarraf'ın ABD'de tutukluluk halinin kalkıp Türkiye'ye döndüğü takdirde, ilk celse mazeret bildirmeksizin hazır olmadığından yeniden zorla getirilmesine karar verdi. Mahkeme, Sarraf'ın ABD'de ifadesinin alınmaması durumunda da dosyasının ayrılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Duruşma çıkışı açıklama yapan CHP'li meclis üyesi Hüseyin Sağ, "Ben ABD'deki savcı Preet Bharara'ya bir tweet atmış ve demiştim ki, ‘Reza Zarrab'ı bir günlüğüne buraya gönderebilir misin veya mahkeme dosyamızı orada yapabilir misin' diye. Bildiğiniz gibi burada hiçbir şey yapılmıyor. Yine Ebru hanım bir belge sundu. Belgeyi de hakim reddetti. Bu arada Ebru hanım bu yargılandığı yalının tapusunu eşine iade etti. Başka bir gelişme daha oldu, biz burada suç duyurusu yaptığımızda, her iki yalıyla ilgili memurlar hakkında da suç duyurusunda bulunmuştuk. Bize savcılıktan gelen yazıda ise Boğaziçi İmar Müdürü ve Kurul üyeleri hakkında kovuşturmaya gerek yok kararı geldi. Burada bu görevliler yol vermese Reza Zarrab beyefendiye, acaba bu yalılar yapılır mıydı? Soma'da 301 madenci şehit oldu, onlarla ilgili de yargılanan tek bir tane devlet memuru yok. Burada bu memurlar yoksa, yargılamanın bir ayağı eksik kalır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ