Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mardin Derik şehitleri Samet Şare ve Yusuf Atal son yolculuğunda

        Mardin'in Derik ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirdiği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman çavuşlar Samet Şare ve Yusuf Atal için tören düzenlendi.

        Törende şehitlerin yakınları gözyaşı döktü
        Törende şehitlerin yakınları gözyaşı döktü

        Mardin 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitler Şare ve Atal'ın Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, dua edildi.TörendeVali Mustafa Yaman şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

         Vali Mustafa Yaman şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı
        Vali Mustafa Yaman şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı

        ÖKSÜZ ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

        Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal, memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı.

        Mardin Derik'te terör örgütü PKK tarafından döşenin el yapımı patlayıcın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal'ın naaşı Adıyaman Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesi ilk olarak Samsat'ın Örentaş mahallesindeki baba ocağına getirildi.

        Şehit Uzman Çavuş Yusuf Atal
        Şehit Uzman Çavuş Yusuf Atal

        "TÜM AİLEYE TEK MAAŞLA BAKIYORDU"

        Babası Ömer Altal'ı 1997, annesi Bedriye Atal'ı 2002 yılında kaybeden şehidin 7 kardeşinden sadece Nasihat Atal'ın evli olduğu diğer 6 kardeşinin bekar ve baba evinde kaldığı öğrenildi. Anne ve babasını küçük yaşta kaybeden 26 yaşındaki Yusuf Atal'ın 4 kız, 4 erkek olan 8 kardeşten birisi olduğu, ailesinin maddi durumunun iyi olmadığı öne sürüldü. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal'ın aldığı maaş ile kardeşlerine baktığı, diğer kardeşlerinin mevsimlik tarım işçisi olduğu öğrenildi.

        Şehidin naaşı anne ve babasının olmadığı baba ocağına getirildi. Burada Kürtçe ve Türkçe ağıtların yakıldı. Şehit yakınları sinir krizleri geçirdi. Samsat İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru tarafından baba ocağında dua yaptırılarak, helallik istendi.

        Daha sonra şehidin naaşı Samsat Hükümet Konağı bahçesine getirildi. Burada düzenlenen törende şehidin öz geçmişi okundu. Daha sonra Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından tekbirler ve sloganlar eşliğinde Uzman Çavuş Yusuf Atal'ın cenazesi Örentaş mahallesindeki aile mezarlığında defnedildi.

        "SAMSAT'A İLK ŞEHİT DEFNEDİLDİ"

        Kıbrıs Barış Harekatı'nda 1974 yılında şehit olan Halil İbrahim Taşkın'dan sonra Samsat ilçesi ilk şehidini verdi. Mardin'in Derik ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal, ilçeye defnedilen ilk şehit oldu.

        KAYMAKAM ANNESİNE ŞEHADET HABERİNİ SÖYLEYEMEDİ

        Mardin'in Derik ilçesinde yola tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Malazgirtli 24 yaşındaki Uzman Çavuş Samet Şare, 16 kardeşin 14'üncüsü. Malazgirt'te diğer oğullarının yanında bulunan Uzman Çavuş Samet Şare'nin yaşlı annesi Muteber Şare, oğlunun şehadetinden habersiz Adapazarı'na gitmek için yola çıktı.

        Şehit Uzman Çavuş Samet Şare
        Şehit Uzman Çavuş Samet Şare

        Şehit Uzman Çavuş Samet Şare'nin Malazgirtli annesi Muteber Şare'nin Gülkoru'ya Ramazan ayı dolayısıyla geldiğini öğrenen Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, iftar saatinden sonra ailenin yakınlarını ziyaret ederek, aile büyüklerine taziyelerini bildirdi. Kaymakam Kırlı, burada ailenin büyükleri yaptıkları konuşmalar sonrasında, şehidin yaşlı olan annesi Muteber Şare'ye oğlunun şehadet haberi verilmeden Adapazarı'na gönderilmesine karar verildi. Malazgirt Kaymakamlığı tarafından şehidin annesi Muteber Şare'ye bir araç tahsis edilerek Adapazarı'na gönderdi.

        Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, "İftar saatlerinde şehidimizin haberi aldık. Tüm Malazgirt olarak yastayız. Şehidimizin annesinin Malazgirt Gülkoru köyünde misafir olduğunu öğrendik. Hemen harekete geçerek şehidimizin annesine bir araç tahsis ettik. Gülkoru köyümüzde yaşayan aile büyükleriyle yaptığımız toplantı neticesinde, şehidimizin annesi yaşlı olduğu için oğlunun şehadet haberini burada vermek istemedik. Allah rahmet etsin şehidimize, çok üzüntülüyüz" dedi.

        ACI HABERİ VERİLDİ

        Derik'e yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Denktaş ile Alibey köyleri arasında PKK'lıların, askeri zırhlı aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmeleri sonucu jandarma uzman çavuş Samet Şare şehit düştü. Samet Şare'nin şehitlik haberi bugün akşam saatlerinde Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler tarafından Adapazarı'nda Evren Mahallesi'nde yaşayan ailesine verilmişti.

        AİLENİN 14. ÇOCUĞU

        16 çocuğu olan anne Muteber Şare'nin Muş'ta yaşayan diğer çocuklarının yanına gittiği için şehidin ağabeyi Şerafettin Şare ve diğer kardeşlerine şehadet haberi verildi. 2 yıldır jandarma uzman çavuş olarak görev yapan Samet Şare'nin 16 kardeşin 14'üncüsü olduğu öğrenildi. Jandarma Uzman Çavuşun nerede toprağa verileceği, Malazgirt'ten yola çıkan annesi Muteber Şare'nin kararı üzerine belli olacağı belirtildi.

        İHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ