Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 5 ilde paralel yapı operasyonu: 46 gözaltı

        Bayburt merkezli yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

        Bayburt merkezli FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, aralarında örgütün sözde il imamının da bulunduğu 38 kişi hakkında, 'terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet' suçlarından gözaltı kararı nedeniyle Trabzon, Sivas, Erzurum, Karabük, Amasya, Kocaeli, Ankara, Amasya, İstanbul, Diyarbakır, Kocaeli ve Zonguldak'ta eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

        Haklarında yakalama kararı bulunan 38 kişiden 23'ü yakalanarak gözaltına alındı. 15 zanlının yakalanması için de çalışmalar sürdürülüyor.

        ANKARA'DA 14 GÖZALTI

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları gerekçesiyle, aralarında bir öğretim görevlisi ve öğretmenlerin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

        BATMAN'DA 9 GÖZALTI

        Batman merkezli 3 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Batman, Kars ve Siirt'te eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Aralarında asker ve polis memurlarının da bulunduğu 9 kişi, adreslerine gözaltına alındı.

        Şüphelilerin, Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüleceği öğrenildi.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ