Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da 17 yaşındaki gence 47 yıl hapis istemi

        Yavuz Nazar (21) ile Arzu Nazar (19) 2 yıl önce evlendi. Yaklaşık 5 ay önce Arzu Nazar şiddetli geçimsizlik nedeniyle babası Ali Sadıklı'nın (38) evine yerleşti. İddiaya göre bu nedenle Nazar ve Sadıklı aileleri arasında husumet başladı. 27 Nisan'da merkez Seyhan İlçesi ATİKOP Toptancılar Sitesi içerisinde bulunan bir bankaya giden Yavuz Nazar, kayınpederi Ali Sadıklı ile karşılaştı. İkili tartışmaya başlarken Yavuz Nazar kayınpederini bıçakla yaraladı.

        AKRABALARINI ÇAĞIRDILAR

        Daha sonra Ali Sadıklı telefonla akrabaları Ahmet (70), Aydemir (34) ve Özdemir Sadıklı'yı (30), Yavuz Nazar ise babası Ziya (67) ile kardeşleri H.N. ve ağabeyi Oğuz Nazar'ı (29) çağırdı. Olay yerine gelen Ziya Nazar bankaya doğru yürüdüğü sırada Aydemir Sadıklı tabancayla ateş açtı. Ziya Nazar bacağından yaralanırken babasının yaralandığını gören H.N. tabancayla karşı tarafa ateş açtı. Açılan ateş sonucu Ali, Özdemir ve Aydemir Sadıklı vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ali Sadıklı hayatını kaybederken, H.N. ile Yavuz Nazar tutuklandı. H.N. olay sırasında araçta beklediğini belirterek, "Silah seslerini duyunca arabadan indim. Babam kanlar içinde yerde yatıyordu. Bu sırada Aydemir Sadıklı tabancayı babama doğrultmuştu. Panik içinde ateş ettim. Çok pişmanım" diye savunma yaptı.

        DAVA AÇILDI

        Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini tamamladı. Savcı, Ahmet, Aydemir ve Özdemir Sadıklı hakkında silahla yaralama suçundan 6 yıla kadar Ziya, Oğuz ve Yavuz Nazar hakkında kasten öldürme suçlarından ömür boyu, kasten öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme suçlarından ise 37 yıla kadar, H.N. hakkında ise kasten öldürme, teşebbüs ve mala zarar verme suçlarından yaşının küçük olması nedeniyle 47 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ