Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 16 Ekim 2016 KPSS Ön Lisans soruları ve cevapları yayımlandı

        16 Ekim Pazar günü tamamlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans sınavı sonrası birçok aday, sınav esasında yaptığı soruların doğruluğunu teyit etmek için ÖSYM'nin yayınlayacağı soru ve cevaplara erişmek istedi. İşte ÖSYM'nin yayınladığı 2016 KPSS Ön Lisans soruları ve cevapları...

        2016 KPSS ÖN LİSANS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        TERCİHLER TÜM SONUÇLAR BELLİ OLDUKTAN SONRA YAPILACAK

        2016 yılı içerisinde yapılması planlanan lisans, ön lisans ve ortaöğretim KPSS'nin tamamlanması ve sonuçlarının açıklanmasının ardından, B Grubu kadrolar için tercihler alınmaya başlanacak. Tüm sonuçların ardından yayımlanacak olan B Grubu tercih kılavuzu, adayların yapacağı tercihlerdeki kadro sayıları ve koşulları konusunda fikir verecek. Adaylar kılavuzun da yayımlanmasının ardından tercihlerini internet aracılığıyla gerçekleştirebilecek.

        YERLEŞTİRMEİŞLEMLERİ NASIL TAMAMLANACAK?

        Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezken, aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemlerinde ücret ödeyecek.

        Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek. Yerleştirmeişlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynıolması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

        ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolaradoğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içindegetiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.

        KAMUYA MEMUR ALIMI AZALACAK

        Bir televizyon programında sorulara yanıt veren Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 400 bin iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezununun alımıyla ilgili şunları söyledi:

        "Kamuya alımları belirli bir süre dondurduk. Bir de kamu alımları sistematiğini, kamuya alımı güçlü yaptığımızda, millete hizmetimiz çok artmıyor. Esasında kamuyu bu anlamda daraltan diğer dinamikleri yükseltirsek Türkiye aslında geleceğe daha güvenle bakar.

        Yalnız o alan değil, önümüzdeki süreçte kamuya personel alımında hükümet olarak cimri davranacağımız bir yıl olacağını söyleyebilirim. Bakanlıklardan gelecek ihtiyaçları minimize ederek değerlendirme yapacağız."

        Bakan Müezzinoğlu ayrıca, çalışan ebeveyne yarım gün mesaisi konusunu bu hafta Bakanlar Kurulu'nun imzasına açacaklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ