Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kayseri'de şehit olan 5 asker memleketlerine uğurlandı

        Kayseri'de düzenlenen hain saldırıda şehit düşen 14 askerden 5'i törenle memleketlerine uğurlandı.

        Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında 08.45'te bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsüne yönelik bombalı araçla intihar saldırısı gerçekleştirildi. TSK'dan yapılan açıklamada 14 askerin şehit olduğu, 55 personelin yaralandığı bildirildi.

        Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti milletvekili Taner Yıldız ve şehit yakınları katıldı.

        Dün düzenlenen törende şehit askerlerden Fehmi Barçın, Yunus Emre Duran, Serdar Çiçekli, Hasan İlhan, Kenan Döngel, Abdülsamet Özen, Kamil Tunç memleketlerine uğurlanmıştı.

        Şehitler Ulaştırma Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren, Piyade Onbaşı Mustafa Cihan, Ulaştırma Er Raşit Yücel, Piyade Çavuş Arif Tuğ, İstihkam Er Uğur Korkmazmemleketlerine uğurlandı.

        ŞEHİTLERE SON GÖREV

        Kayseri'deki bombalı terör saldırısında şehit olan 20 yaşındaki Piyade Er Yunus Emre Duran için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Tezkere almasına 24 gün kala şehit düşen Piyade Er Duran'ın cenaze törenine, şehit yakınlarının yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Tuğrul Türkeş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Piyade Er Duran için öğle namazını müteakip düzenlenen cenaze töreninde, şehit yakınları güçlükle ayakta durabildi. Cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında top arabasına konulan Şehit Piyade Er Yunus Emre Duran'ın naaşı, toprağa verilmek üzere Ankara'daki Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

        ŞEHİT BABASI: TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜN ALLAH BELASINI VERSİN

        Kayseri'de düzenlenen hain saldırıda şehit olan Piyade Er Serdar Amak, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Muşlu olan şehidin babası Arif Amak, ''Terörün her türlüsünün Allah belasını versin. Oğlum son olsun'' dedi.

        Kayseri'de dün sabah bölücü terör örgütünün çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlediği bombalı saldırısı sonucu şehit düşen Er Serdar Amak için İzmir'in Menemen ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Yeni Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına şehidin babası Arif Amak, kardeşleri, yakınları, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AK Parti İzmir milletvekilleri, CHP İzmir milletvekilleri, MHP İzmir milletvekilleri, askeri erkan ve yaklaşık 2 bin İzmirli katıldı. Şehidin babası Arif Amak, "Terörün her türlüsünü Allah kahretsin. Oğlum son olsun'' dedi. Acılı baba, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öpüp dua etti.

        Şehidin ağabeyi Sinan Amak "Bu böyle kalmamalı. Bizden bir şehit varsa onlardan" diye bağırdığı sırada yakınları ağzını kapattı. Kılınan cenaze namazı sonrası şehit Piyade Er Serdar Amak'ın cenazesi Menemen Şehit Mezarlığı'na defnedildi.

        KIRŞEHİR İKİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

        Kayseri'de düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Piyade Onbaşı Ahmet Taş ve Muhammet Ali Ocak için Kırşehir'de binlerce kişinin katılımı ile cenaze namazı kılındı.

        Çiçekdağı ilçesi Merkez Fatih Camii'nde şehitler için cenaze namazı kılınırken, ilçe meydanında da tören düzenlendi. Tören öncesinde aileye taziye ziyaretinde bulunan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Kur'an okudu. Törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat ve Kırşehir milletvekilleri, Yozgat ve Kırşehir valileri, garnizon komutanları, emniyet müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Tören öncesi taziyeleri kabul eden şehit Ahmet Taş'ın babası Osman Taş, doğudan korktuklarını ama ölümün oğlunu Kayseri'de bulduğunu söyledi. Şehidin annesi Arzu Taş ise, "Ben sana kıyamazdım seni nasıl toprağa veririm" diyerek ağladı. Girdiği uzman çavuşluk sınavını kazanan şehit Piyade Onbaşı Ahmet Taş'ın naaşı, kortej eşliğinde baba ocağına son kez getirilerek helallik alındı. Burada gözyaşlarına hakim olamayan anne Arzu Taş, "Ahmet'ime kıyamazdım. Yavrumu parçalamışlar, dayanamam ben, kurban olurum Ahmet'im sana. Senin yerine keşke ben ölseydim" diyerek feryat etti.

        Şehit Piyade Onbaşı Ahmet Taş'ın 3 kardeşten en büyüğü ve bekar olduğu, şehit Muhammet Ali Ocak'ın ise 5 nüfuslu ailenin en küçük çocuğu olduğu öğrenildi. Şehit Muhammet Ali Ocak'ın babası Servet Ocak'ın geçimini esans ve tespih satarak kazandığı öğrenildi.

        Şehit askerlerden Ahmet Taş öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çiçekdağı ilçe mezarlığına, Muhammet Ali Ocak ise Yerköy ilçesi mezarlığına defnedildi.

        KOCAELİ'DE TÖREN DÜZENLENDİ

        Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Piyade Er Abdul Samet Özen, Kocaeli'de son yolculuğuna uğurlandı.

        Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Piyade Er Abdul Samet Özen'in naaşı Kayseri'den havalanan uçakla dün akşam saatlerinde Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'na getirilmişti. Sabah saatlerinde askeri kortejle birlikte baba evine getirilen şehidin cenazesi, baba evinde alınan helalliğin ardından Kandıra'nın Süllü köyüne getirildi. Öğle namazı sonrası yapılan cenaze töreninde şehidin annesi, babası ve aile yakınları hazır bulundu. Törene; Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Garnizon Komutanı Metin Gürak, ilçe belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

        Cenaze namazı sonrasında Özen'in naaşı tekbirler ve sloganlar eşliğinde Süllü mezarlığına götürüldü. Şehit Onbaşı Özen'in cenazesi dualarla toprağa verildi.

        ŞEHİT JANDARMA KOMANDO ER KENAN DÖNGEL İÇİN CENAZE TÖRENİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

        Kayseri'deki bombalı terör saldırısında şehit olan jandarma komando er 20 yaşındaki Kenan Döngel için Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Öğlen kılınan cenaze namazı ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Sinop'a gönderildi.

        6 aylık askerken şehit olan Kenan Döngel'in cenazesi, sabah Kışla Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Şehidin boru fabrikasında işçi olan babası 43 yaşındaki Özcan, annesi 41 yaşındaki Şehime, kardeşi 17 yaşındaki Mertcan Döngel ile diğer yakınları, Türk Bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. Ağabeyinin parkesi ve postallarını giyen Mertcan Döngel, güçlükle ayakta durdu. Tabutun başında nöbet tutan asker de gözyaşlarını tutamadı.

        Evin önünde helallik alınması ardından şehidin cenazesi ilçe merkezindeki sahil bandına götürüldü. Şehidin annesi, babası ve kardeşi ile diğer yakınları burada da tabut başında gözyaşı döktü. Şehidin 4 yaşındaki küçük kardeşi Rivanur Döngel de bir yakınının kucağında ağabeyinin tabutu başına getirildi. Tabuta dokunan Rivanur, daha sonra alandan uzaklaştırıldı.

        Bu sırada şehidin annesi Şehime Döngel'in yazlık ayakkabı giydiği fark edildi. Eksi 2 dereceye düşen soğuk hava nedeniyle üşüyen Şehime Döngel'in ayakları havluyla sarıldı. Daha sonra yakındaki mağazadan alınan botlar şehidin annesine giydirildi.

        Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Kaymakam Nazım Madenoğlu ile yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Bakan Yılmaz, cenaze namazı öncesi şehidin ailesine başsağlığı diledi. Öğlen kılınan cenaze namazı ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Sinop'a gönderildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ