Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da silahlı kavga

        Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde çıkan silahlı kavgada hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

        Yabanardı köyünde halk oylaması dolayısıyla sandığın kurulduğu Yabanardı İlkokulu'nda karşılaşan ve akraba oldukları bildirilen iki aile arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Abdülrezzak (68) ve Şeyhmus (32) Yıldız, okul bahçesinde silahla vurularak yaralandı.

        Yaralılar, köydeki vatandaşlar tarafından minibüsle hastaneye götürülmek istenilirken minibüse yönelik de silahlı ve taşlı saldırıda bulunuldu. Bu sırada, minibüsteki köylülerden İdris Yıldız da yaralandı.

        Siverek Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Abdülrezzak ve Şeyhmus Yıldız müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İdris Yıldız da buradaki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

        Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.Y ve T.Y'nin jandarmadaki işlemleri sürüyor. Jandarma tarafından olay yerinde ve saldırı düzenlenen minibüste inceleme yapıldı. Silahlı kavganın arazi anlaşmazlığına bağlı husumetten kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor.

        GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

        Öte yandan silahlı kavga nedeniyle bir süre ara verilen okuldaki oy verme işlemi yeniden başladı. Kavganın yaşandığı köye gerginliğin büyümemesi için jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma tarafından, köyün çevresinde ve saldırının meydana geldiği okulun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

        BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaklaşık 2 bin 199 kamerayla Türkiye'de seçimin nasıl gittiğini ve güvenliğin hangi aşamada olduğunu ekran üzerinden takip ettiklerini bildirdi.

        İçişleri Bakanlığı bünyesindeki İstihbarat Değerlendirme, Analiz ve Koordinasyon Merkezi'ndeki ekranlardan seçim güvenliğine ilişkin çalışmaları izleyen ve yetkililerden bilgi alan Soylu, burada yaptığı açıklamada, yurt genelinde huzur ve asayişin sağlanması için gereken tedbirleri aldıklarını belirtti.

        Soylu, "Yaklaşık 2 bin 199 kamerayla Türkiye'de seçimlerin nasıl gittiğini ve güvenliğin hangi aşamada olduğunu ekran üzerinden takip ediyoruz." dedi.

        İki helikopterin de ayrıca havadan güvenlik sağladığını ve 7 ilde helikopterlerin hazır beklediğini vurgulayan Soylu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde bazı yerlerde sandıkların da helikopterlerle taşındığını anlattı.

        DİYARBAKIR'DAKİ SİLAHLI KAVGA

        Soylu, hem seçim anında hem de seçim bittikten sonraki süreçte valilikler ve kolluk kuvvetleriyle gelişmeleri değerlendirme halinde olacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

        "Şu ana kadar bir iki yerde, özellikle Güneydoğu'da iki yaralamalı, bir de iki vefat içeren iki önemli silahlı olay söz konusu oldu. Onlar da bu seçim tartışmalarından kaynaklandı. Birisi, toplu bir şekilde oy kullanmak isteyenlere müdahale etti oradaki vatandaş, o arada bir çatışma çıktı. Diğerinde de yine buna benzer bir olay söz konusu oldu. Onun dışında birtakım asayiş olayları var. Bu asayiş olaylarına da bakılıyor. Yani seçim içi, seçim dışı bütün olayların analizini burada değerlendiriyoruz. Bu merkezde Ulaştırma Bakanlığımızdan bir arkadaş var, Enerji Bakanlığımızdan da arkadaşlar var. Onlar da kendi merkezlerinde çalışıyorlar ama buradan da olaylarla ilgili değerlendirmeler karşılıklı olarak bu merkez içerisinde gerçekleştiriliyor."

        ARANAN ŞAHISLAR SANDIKLARDA YAKALANIYOR

        Oy kullanma işlemlerinin saat 17.00'de biteceğini anımsatan Soylu, "Bütün güvenlik kuvvetlerimizin ve İçişleri Bakanlığımızın en önemli amacı, herkesin özgür ve hür iradesiyle oyunu, huzurlu bir şekilde kullanabilmesini ve vatandaşın kararını en iyi şekilde verebilmesini temin edebilmek. Bütün arkadaşlarımızla görevimizin başındayız. Valilerimiz görevinin başında, Jandarma Komutanlığımız, emniyet müdürlerimiz görevlerinin başında. İnşallah memleketimiz her zaman yaptığı gibi demokrasinin sonucunu doyasıya yaşayacaktır." ifadelerini kullandı.

        Soylu, aranan şahısların bazılarının sandığa gittiklerinde yakalandıklarını bildirerek, örneğin sabah bir FETÖ'cünün, öğle üzeri de terör örgütü PKK'dan aranan bir şahsın yakalandığını bildirdi.

        İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Gürel, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile bazı bürokratlar da koordinasyon merkezinde hazır bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ