Kenan Evren yoğun bakımda
Bağırsaklarından rahatsızlandı
Bodrum'da mide ve bağırsak kanaması geçiren 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, hastaneye kaldırıldı. Universal Hospital Bodrum'da yoğun bakım servisinde tedavisi süren Evren'in, alt sindirim sistemi kanaması geçirdiği, düşük seviyede olan kalp pilinin de değiştirileceği belirtildi.
Bodrum Yalıkavak Beldesi'ndeki evinden saat 19.30'da ambulansla Univershastanenin acil servisine getirilen Kenan Evren, ilk tetkikleri yapıldıktan sonra yoğun bakım servisine alındı. Evren'e ilk müdahaleyi yapan Universal Hospital Bodrum'da görevli Uzman Doktor Yusuf Babayiğit, "İlk teşhisimiz alt sindirim sistemi kanaması. Muhtemelen bağırsak kaynaklı bir kanama" dedi.
Dr. Babayiğit şu açıklamayı yaptı: "Kenan Evren'e, kalp pilinin çok düşük seviyede olması nedeniyle yeni kalp pili takılıyor. Evren, daha önce sindirim sistemi kanaması geçirmişti. Kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili ilaçlar alıyordu. Bu ilaçlar iç kanamaya neden olabiliyor'' diye konuştu. Dr. Babayiğit, gazetecilerin "Evren'in hayati tehlikesi var mı?" sorusu üzerine, ''Çok kısa süre içinde aniden oluşan büyük kanamalar ölüme neden olabilir ama şu an gereken tüm önlemler alınmış durumda'' dedi.
2007'DE EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ
Evren 2007 yılının ekim ayında da ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Hastaneden yapılan açıklamada, Evren'in rahatsızlığının kalın bağırsaklarda oluşan keseciklerin kanamasından kaynaklandığını, bunun orta yaş üstü kişilerde görüldüğü belirtilmişti.
GATA'dan gelen sağlık ekibi Evren'in durumunu değerlendirecek
Universal Hospital Bodrum Başhekimi ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Babayiğit Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) gelecek sağlık ekibiyle birlikte Kenan Evren'in sağlık durumunu yeniden değerlendireceklerini belirterek, "Muhtemelen Evren'i Ankara'ya transfer edeceğiz. Şu an şuuru açık. Hayati organlarını takip ettiğimiz kriterler, tansiyonu, nabzı, oksijen dağılımı, idrar çıkışı hepsi kontrol altında. İlk ünite kanını vermeye başladık. Bundan sonraki tedavisi için artık diğer hekim arkadaşlarla birlikte karar verip, muhtemelen de transfer edeceğiz. Ankara'dan ekip geldikten sonra birlikte yeniden değerlendireceğiz. Bu gece transferi mümkün olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.
ESKİ BAŞBAKAN BÜLENT ULUSU ZİYARET ETTİ
Eski Başbakan Bülent Ulusu saat 23.15'te Universal Hospital Bodrum'a gelerek, Kenan Evren'i ziyaret etti. Ulusu, yaklaşık 20 dakika Kenan Evren'in yanında kaldıktan sonra hastaneden ayrıldı.
Universal Bodrum Hastanesi'nden ambulansla havaalanına getirilen Evren, kendisini Ankara'ya götürmek üzere bekleyen ambulans uçağa bindirildi. Uçak, saat 02.00'de havalandı.
Kenan Evren uçağa bindirilirken yakınları, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, mülki amirler ve askeri yetkililer, Bodrum-Milas havaalanında bulundu.
Evren'i taşıyan uçak Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'na indi. Kenan Evren, burada bekleyen bir ambulans ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) götürüldü.