Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Açılım paketi bugün açılıyor!

        TBMM’de demokratik açılım konusunda yapılan genel görüşmeler için parti grupları mutabakata vardı.

        Buna göre, öngörüşmede grup önerileri veren CHP ve MHP, bugün herhangi bir grup önerisi vermeyecek. Bugün Meclis Genel Kurulu’nun rutin çalışma günü olmaması nedeniyle milletvekilleri gündem dışı da konuşamayacak ve böylece oturum saat 13.00’te başlayacak.

        Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yöneteceği Genel Kurul’da, ilk konuşmayı İçişleri Bakanı Beşir Atalay yapacak.

        Atalay’ın demokratik açılımın ayrıntılarını anlatmasının ardından, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün birer saat konuşmaları bekleniyor. AKP grubu adına da Adana Milletvekili Ömer Çelik bir saat söz alacak.

        Şahısları adına söz isteyecek iki milletvekiline de 10’ar dakika söz hakkı verilmesinin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet adına bir saatlik konuşma yapacak.

        Erdoğan: Bugün herkes eteğindeki taşı döksün

        Başbakan Erdoğan, dün kurmaylarıyla 5 saat süren “hazırlık” toplantısı yaptı. Başbakanlık Resmi Konutu’nda gerçekleşen toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Grup

        Başkanvekili Suat Kılıç ve AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik katıldı.

        ATALAY’DAN 1 SAATLİK SUNUŞ

        İçişleri Bakanı Atalay’ın yapacağı 1 saatlik sunuşun içeriğinin belirlendiği toplantıda, grup adına eleştirileri yanıtlayacak olan Çelik’in konuşması da hazırlandı. Erdoğan’ın konuşmasının ana hatlarının da belirlendiği toplantıda, muhalefetin eleştirilerine karşı izlenecek strateji üzerinde duruldu. Başbakan Erdoğan’ın, tüm Türkiye’nin dikkatle izleyeceği Genel Görüşme’nin uzamasında sakınca görmediği ve “Herkes eteğindeki taşları döksün. Millet, kimin samimi, kimin çıkar peşinde olduğunu görsün” dediği belirtildi. AK Parti yönetimi, Genel Görüşme maratonunu 8 saat olarak öngörüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ