Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li Kart'tan ilginç iddia

        CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlunun liseden arkadaşı olduğunu söylediği Ömer Elmas'ın, Vakıfbank'a Genel Müdür Yardımcısı atanmasına BDDK'da karşı çıkanlar bulunduğunu belirterek, ''Bu gelişmelerden sonra BDDK üyeleri hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak iddiası ya da benzeri bir suçlamayla soruşturma başlatıldı'' dedi.

        Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Mustafakemalpaşa ilçe yönetiminin 2005'te ilçe kongresi öncesi delege seçimlerinde ve tutanaklarda sahte tutanak tanzimi ve imza atılması nedeniyle eski ilçe başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ile Yönetim Kurulu üyeleri aleyhine resmi evrakta sahtecilik, seçimlere hile karıştırmaktan dolayı kamu davası açıldığını söyledi.

        Kart, Mustafakemalpaşa Asliye Ceza Mahkemesinde 2008/151 esas sayılı dosyayla yapılan yargılama sonucunda, 25 Kasım 2010'da sanıklardan 8'i hakkında, her 2 suçlamadan dolayı mahkumiyet kararı verildiğini belirtti. Kart, bu cezaların ertelendiğini, sanıkların 3 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmalarına karar verildiğini, Koyuncu hakkındaki evrakın ise milletvekili seçilmesi nedeniyle 2008'de cumhuriyet savcılığınca ayrıldığını anlattı. Kart, mahkum olanlardan bazılarının, halen AK Parti Bursa teşkilatındaki görevlerini sürdürdüğünü ifade etti.

        ''AKP'nin ilçe örgütü, belediye meclisi, il genel meclisi düzeyinde organize bir şekilde katıldığı açıklık kazanan bu sahtecilik nedeniyle etik ve siyasi partiler mevzuatı yönlerinden gerekli yaptırımı uygulayacak mısınız?'' diye soran Kart, ''TBMM'de sahte oy kullanmayı mutat bir yöntem olarak uygulayanlar, doğal olarak ilçe düzeyinde gerçekleşen bir sahtecilik olayına da hoşgörüyle bakacaklar'' dedi.

        "ÜST KURULLARIN PASPAS HALİNE GETİRİLMESİ"

        Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlunun liseden arkadaşı olduğunu söylediği Ömer Elmas'ın, yasal şartları taşımadığı halde Vakıfbank'a danışman yapıldığını, bu sırada askerlik belgesinin sahte olduğunun anlaşılması üzerine sözleşmesinin fesh dildiğini söyledi.

        Elmas'ın, sözleşmesinin feshedildiği bankaya, bu kez Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığını ifade eden Kart, BDDK'nın onayından geçmesi gereken bu durumun, kurumda rahatsızlık yarattığını belirtti. Kart, ''BDDK içinde muhalefet edenler var ama Sayın Başbakan'ın gücü karşısında, muhalefetin de etkisi olmuyor. 2-3 gün önce ulaşan bir belgeye göre, bu gelişmelerden sonra BDDK üyeleri hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak iddiası ya da benzeri bir suçlamayla, soruşturma başlatıldığını görüyoruz. Başbakan'ın oğlunun arkadaşının, haksız bir şekilde bir yerlere gelmesi uğruna, üst kurul yönetimi hakkında yapılan işlemlerden, üst kurulların nasıl paspas haline getirildiğinden söz ediyorum'' diye konuştu.

        Kart, Başbakanlık örtülü ödeneği başındaki kişi hakkında da Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinin, sahtecilikten mahkumiyet kararı bulunduğunu kaydederek, ''Bu ilçe düzeyinde başlıyor, Başbakan'ın oğlunun arkadaşı düzeyinde devam ediyor, örtülü ödeneğe geliyor. AKP iktidarıyla birlikte Türkiye, artık her tür ve her boy hukuksuzlukların yaşandığı bir ülke haline gelmiştir'' görüşünü savundu.

        Daha önce Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığında yabancı uzman sayısını sorduğunu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın bilmediğini söylediğini belirten Kart, ''Siz hangi ülkenin bakanısınız, taşeron bakan mısınız?'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ