Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Işık Koşaner'den bomba itiraflar!

        Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in ses kaydı da, selefi İlker Başbuğ’un Brüksel’de yaptığı bir konuşma gibi “www.dailymotion.com” internet sitesinde yayımlandı. Sitede, konuşmaların devamının daha sonra yayınlanacağı anonsu yer alıyor. Dün öğlen saatlerinde dailymotion adlı internet sitesinde yayınlanan ses kaydı bugün de başta Gazete Habertürk, Hürriyet, Zaman ve Vatan olmak üzere birçok gazetede haber olmasına rağmen, Genelkurmay Başkanlığı'ndan ve Işık Koşaner'den konuya ilişkin herhangi bir yalanlama açıklaması gelmedi.

        DİYARBAKIR OLABİLİR

        Ses kaydındaki hitap şeklinden, İç Güvenlik Harekâtı’nın yürütüldüğü bölgede gerçekleştiği anlaşılan kayıtta dikkat çeken bazı ifadeler şöyle:

        MAYINLARI BAŞIBOŞ BIRAKTIK

        Bunları kim döşemiş? Biz. Şimdi ben desem ki yetkililere ‘yav bizimkiler mayın döşemişlerdi 10 sene evvel, 20 sene evvel, başıboş bırakıp gitmişler. Ne derler? ‘Döşerken aklınız nerdeydi’ derler.

        HANTEPE’DE GECİKTİK

        Emir komuta birliğini bazen sağlayamıyoruz. Hantepe olayında operasyondan sorumlu 1. Tugay Komando Komutanı’ydı ve kendisi arazideydi. Orada bilmem ne tepesindeydi. Ama ekrana bakan komutanlığın ona müdahale etme yetkisi yoktu. Böylece bir koordinesizlik oldu. Zamanında müdahale edemedik.

        OLACAK ŞEY DEĞİL, REZALET!

        Küçük birlik seviyesinde sevk ve idarede çok zayıfız. Kol komutanı adamı sevk idare edemezse iş kopar. Benim tim komutanı diye koyduğum arkadaşım mevzide silahını bırakıp da kaçarsa biz bu işi yürütemeyiz. Tabii ki mevzimiz çöker, zayiat veririz. Rütbesi de var kolunda. İki tane adam geliyor karşıdan, 30 kişiyi kaçırıyor geri gidiyoruz. Yav rezalet. Olacak şey değil. Neden? Sevk idare edemediğimiz için timimizi.

        İNSAN İÇİNE ÇIKAMAM

        Tim komutanı personelini göreceği yerde bulunur. Sesle, varsa telsiziyle timinin adamlarını tek tek sevk idare eder. Öyle oluyor mu? Nadiren böyle oluyor. Çoğu yerde ‘çat pat’ dediği zaman o oraya bu buraya birkaç gözü kara arkadaş dayanıyor. Lider pozisyonunda olanlar piyasada yok. En acısı da silahını bırakıp gidenler. Roj TV silahın numarasını da beraber gösteriyor. Ben olsam o rütbelinin yerine, insan içine çıkmam. Ama utanmıyor adam. Bunlarla iş yapamayız. Yoksa canı sıkılan çeker gider. Ondan sonra mevzimize de girilir. Bir sürü de şehit veririz.

        MASUM ERİMİZİ VURURUZ

        Dilimin ucuna geliyor söylemek istemiyorum. Böyle timi mimi sahip olmazsa, orada bir karaltı görür tak diye ateş eder, başlar sesi duyan herkes ateş etmeye, basıldık diye. Bir masum erimizi alnından pat diye vururuz. Kabahatli biziz.

        BU YAŞIMDA VURURUM

        Kayalık sert yerlerde kum torbasını üst üste koya koya kulübeler meydana getiriyoruz. Bir de delik açıyoruz önünde, burdan gelecekler bakacağız diye. Koca bir hedef oluyor. Ben bu yaşımda, karanlıkta gece görüş aleti olmasa bile, RPG-7 ile 200 metreden onu tak diye vururum. İsterseniz deneyelim.

        TAM BİR KEPAZELİK

        Hantepe’de İHA’nın görüntüsünde bile belli. Koştular içine girdiler değil mi? Adam da geldi el bombasını üzerlerine attı. Tam bir kepazelik halimiz. Bundan sonra ‘İHA geç geldi’, ‘sağa git dedim sola git dediydi’ falan filan yok arkadaşlar. Herkes işine sahip olacak.

        KİMSE ‘HAREKÂTI AZALT’ DİYEMEZ

        Terör örgütü seçime kadar eylemsizlik diye bir karar aldı. Bu karar bizi bağlamaz. Terörle mücadelede hiç kimsenin talimatına ihtiyacımız yok. Kimse bize ‘harekâtı azalt, durdur’ diyemez. Dese bile bunu kabul etmeyiz.

        HERKESİN GÖZÜ ÜZERİMİZDE

        Her şeyi yasal zemine oturtmak zorundayız. Çok dikkat edin. Herkesin gözü üzerimizde. Ufacık hata yapılırsa manşetlere taşınıyor.

        TERÖRİSTİ KAÇIRMAYIN

        Teröristle teması kurduktan sonra, ‘İşte ben bunu kaçırdım, gittiler gece karanlığında kayboldular’... Bizde her şey var. Gece de görüyoruz gündüz de görüyoruz. Onu kaçırmayacağız. Ona göre tedbir alacağız.

        VARAN 2

        Işık Koşaner'e ait olduğu ileri sürülen ses kaydının sonunda 'Varan 2' başlığı altında bir metin de yer alıyor. İşte oradaki ifadeler: "Asker polis ilişkisi, gerekirse ortalığı ayağa kaldırırız. Hukuka ne kadar saygılı olacağız, biz enayi miyiz? Erlerin subayların özel işlerinde kullanılması, kimi itini gezdiriyor kimi evini boyatıyor. Ergenekon ve Balyoz davaları hakkındaki görüşleri ve itirafları, Balyoz'da esas sorumluluk kimde? OYAK için verilen mücadele, neden vergi vermek istemedikleri. Milli Savunma Bakanı'nın açığa almama işlemini nasıl değerlendirdik ve AYİM niye kalkmamalı? TSK'nın yasa ve yönetmeliklerin dışına çıkmasını yol yaptık, böyle devam edecek sandık. 35. madde kalksa ne olur?"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ