Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hükümetten ilk tepkiler!

        Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova'da teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu 24 güvenlik görevlisinin şehit olmasıyla ilgili twitter'da tepkisini dile getirdi.

        İşte Kılıç'ın yazdıkları:

        "24 şehidimize Allah'tan rahmet, yüreği yangın yerine dönen ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim... İsrail'in hukuksuzluğuna, süper güçlerin kaygısızlığına, BM'nin sahteci tutumlarına başkaldıran Türkiye'yi yıldıramayacaklar!"

        "MAALESEF TERÖR ÇOK AZITTI"

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çukurca'daki hain saldırıya ilişkin, ''Milletimizin başı sağolsun. Maalesef terör örgütü çok azıttı'' dedi.

        Karayolu ile Isparta'ya giden Eroğlu, Afyonkarahisar'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eroğlu, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıya ilişkin ''Milletimizin başı sağ olsun. Millet olarak çok üzüldük. Biz de şu anda şoktayız. Ben de biraz önce duydum. Milletimizin başı sağolsun, maalesef terör örgütü çok azıttı. Şehit ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin'' dedi. Veysel Eroğlu, daha sonra Isparta'ya hareket etti.

        DAVUTOĞLU: "CEZALANDIRILACAKLAR"

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıya ilişkin, ''Gerçekten üzücü bir olay. Aziz milletimiz, bu saldırıları yapanları mutlaka en şiddetli şekilde cezalandıracaklardır'' dedi.

        Davutoğlu, Konya'daki terörist saldırı sebebiyle Konya'daki programlarını iptal ettiğini belirterek, ''Gerçekten üzücü bir olay. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Konya'daki programlarımızı iptal ettik. Ankara'ya geçiyorum. Aziz milletimiz, bu saldırıları yapanları mutlaka en şiddetli şekilde cezalandırılacaklardır'' diye konuştu.

        "MÜCADELEMİZ KARARLI BİR ŞEKİLDE SÜRECEK"

        Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hakkari'deki terör saldırısına ilişkin, bu tür olayların, Türkiye'yi yürümekte olduğu yoldan, ilerlemesinden hiçbir şekilde geri bıraktırmayacağını, engellemeyeceğini belirterek, ''Bir taraftan terörle kararlı bir şekilde mücadelemiz devam ederken, diğer taraftan da Türkiye ilerlemeye, büyümeye devam edecektir'' dedi.

        Yılmaz, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 27. İSEDAK Toplantısı çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında, dün ve bugün şehit edilen güvenlik görevlileri ve vatandaşlar için Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilediğini söyledi.

        AJANSLAR/ HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ